Ungdomspanelen

Åhörare i ett möte

Välfärden står inför en enorm kompetensutmaning. Ungdoms­panelen är ett initiativ för att möta denna utmaning. Utifrån sex workshops med unga medarbetare i Krokoms socialförvaltning har vi skapat en handbok för för att bli en ännu mer attraktiv arbets­givare. Läs mer nedan.

Vad är ungdomspanelen?

  • Ungdomspanelen Attrahera

    Ungdomspanelens första möte fokuserade på temat Attrahera. Vad lockar unga till arbete inom socialförvaltningen? Vilka kanaler och format ger bäst effekt och vilka budskap är viktigast? Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att attrahera arbetskraft.

  • Ungdomspanelen Rekrytera

    Rekryteringsprocessen är mer än att välja ut rätt kandidat. Det är en process där vi kan tappa eller stärka kandidatens intresse. Hur skulle en drömprocess se ut? Vad är viktigt för en bra intervju? Hur upplevdes rekryteringsprocessen till Krokom? Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att rekrytera arbetskraft.

  • Ungdomspanelen Introducera

    Vi har bara en chans att göra ett förstaintryck. Den som är nyanställd funderar ofta på om man på om man valt rätt jobb. Den första tidens upplevelse kan avgöra framtiden – stanna eller lämna? Hur ser den optimala introduktionen ut under följande faser: inför första dagen, första veckan, första månaden? Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att introducera nya medarbetare.

  • Ungdomspanelen Utveckla

    ”Vi gör plats för växtkraft” – Krokoms vision syftar på just utveckling. Alla ska ha chans att utvecklas i Krokoms kommun. Du ska kunna börja som sommarvikarie och sluta i din drömroll – oavsett om den är enhetschef, kommunchef eller specialist. Vad ska en drömarbetsgivare erbjuda för karriär- och utvecklingsmöjligheter? Vad motiverar att stanna på en arbetsplats, vad kan bidra till att man lämnar? Hur får vi fler unga att se vård och omsorg som långsiktiga yrkesval? Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att utveckla medarbetare.

  • Ungdomspanelen Behålla

    När en person har valt att börja jobba hos oss har vi fått chansen att bevisa oss. Det vi lovat i marknadsföring, annons och intervju ska bli verklighet. Att behålla handlar om vad vi gör för att löpande motivera medarbetare att stanna och satsa. Om vi lyckas har vi ett stort försprång i konkurrensen om framtidens talanger. Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att behålla medarbetare.

  • Ungdomspanelen Avsluta

    Hur gör vi snygga avslut? Detta är något som blir allt viktigare på en förändrad arbetsmarknad. Unga idag är nyfikna och vill utforska en värld av möjligheter. Vi kommer att behöva avsluta många unga medarbetare som vill testa något nytt. Här är sammanfattning från ungdomspanelens möte om att avsluta medarbetare.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny