Sorteringsguide

Här får reda på hur du ska sortera ditt avfall.

ÅVC, ÅVS, sopkärlet eller Återbruket?

Vår sorteringsguide visar hur du ska sortera avfall som antingen ska till en återvinnings­central eller till din soptunna. Brännbart avfall ska i första hand kastas i din egen soptunna. Får det inte plats så lämnar du det på återvinningscentralen.

Förpacknings­avfall som mjölkpaket, plast- eller glasförpackningar ska du lämna på en återvinningsstation.

Det mesta går att återanvända

Det mesta går att återanvända

Genom att sortera och återvinna ditt hushållsavfall kan du minska dina kostnader. I Krokoms kommun finns fem stycken återvinningscentraler (ÅVC) där du kan lämna sorterat grovafall och farligt avfall. Avfallet återvinns så långt det är möjligt.

Vid Krokoms ÅVC finns även Återbruket som tar tillvara på saker som inte används och sedan reparera, putsa eller helt enkelt göra om dessa till nya föremål.

Här hittar du våra återvinningscentraler

Här hittar du mer information om Återbruket

Brännbart i det gröna kärlet

Brännbart i det gröna kärlet

Brännbart avfall ska i första hand kastas i din egen soptunna, det gröna kärlet. Om det inte får plats så lämnar du det på återvinningscentralen.

Här hittar du tider då sopbilen tömmer ditt kärl

Här finns anvisningar hur du ställer fram ditt kärl

Förpackningar till ÅVS

Förpackningar till ÅVS

På en återvinningsstation lämnar du förpackningar av plast, glas, papper och metall samt tidningar. Är någon container full eller har du synpunkter på städning, snöröjning och halkbekämpning vid återvinningsstationen? Ring 0200-88 03 11 (vardagar 08.00-20.00, helgdagar 10.00-16.00) eller gör en felanmälan på ftiab.se.

På ftiab.se kan du hitta en ÅVS nära dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du en sorteringsguide för ÅVS på ftiab.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hittar du inte det du söker?

Saknar du något i vår sorteringsguide? Fyll i formuläret nedan. Anger du din epostadress så kommer du få svaret på din fråga i din inkorg. Sedan uppdaterar vi guiden med din fråga.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny