Translate site

Startsida Krokoms kommun

Ägarbyte eller adressändring

Om du har sålt fastigheten, gett bort som gåva eller ärvt måste ägarbytet anmälas till Vatten och Renhållning eftersom kommunen inte får någon information från Lantmäteriet, Skatteverket eller liknande.

Köparen och säljaren ska fylla i blanketten ÄgarbyteWord och mejla eller skicka in den per post till oss.

Observera att säljaren är betalningsskyldig fram till dess ägarbytet registreras hos Vatten och Renhållning. När ägarbytet är genomfört korrigeras fakturan och avgifterna. Den nya ägaren ska ange hur fastigheten ska användas: för privat bruk, som flerbostadshus eller av en verksamhet, så att avgiften blir rätt. Det är alltid fastighetsägaren som är betalningsansvarig för de kostnader som uppkommer på fastigheten gällande vatten och renhållning. Vi fakturerar inte hyresgäster.

Slambrunn
Om slambrunn finns på fastigheten fyller de nya ägarna i vilket intervall de vill ha på framtida tömningar. Läs mer här.

Vattenmätare
Om det finns vattenmätare är det viktigt att mätaren läses av i samband med försäljningen, helst på tillträdesdagen. Läses mätaren av för tidigt kan vatten förbrukas i samband med till exempel flyttstädning, vilket gör att nya ägarens mätarställning kommer att vara missvisande. Det är viktigt att både köpare och säljare kontrollerar att den angivna mätarställningen stämmer. Läs mer om vattenmätare här.

Sopkärl
Sopkärlet lämnas kvar på fastigheten och tas över av den nya ägaren. Fyll i blankett Sopkärl – förändring om du vill beställa, avbeställa, ändra antal, byta storlek eller om ditt kärl är trasigt. Du kan även kontakta Kundcenter.
Läs mer om sophämtning här.

Adressändring eller c/o-adress

Vatten och Renhållning får ingen information från Skatteverket om adressändring. Du måste själv kontakta oss och lämna uppgifterna. Fyll i blankett adressändring för fakturorWord.

Adressändring gör du om du exempelvis byter efternamn, eller flyttar. Om ni är fler delägare till en fastighet och vill ändra vem fakturan ska gå till handlar det också om en adressändring. Vi kan skicka fakturan till den ni väljer, men alla delägare är solidariskt betalningsansvariga för de kostnader avseende vatten och renhållning som uppkommer på fastigheten.

Om du vill att dödsboets fakturor ska gå till en tillfällig adress kan vi lägga in en c/o-adress.

Uppdaterad 2017-12-18 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se