Ansökan och uppsägning

För att ditt barn ska kunna börja i kommunal förskola måste du ansöka om plats. Vi erbjuder plats inom tre månader efter att vi har fått din ansökan.

Du söker plats via vår e-tjänst:

Ansökan om plats i förskola eller fritidshem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Val av förskola och regler för kö

Val av förskola och regler för kö

I din ansökan ska du ange tre alternativ för önskad förskola. Är det fullt på ditt förstahandsval erbjuder vi en annan plats. Då kan du stå kvar i kö till ditt förstahandsval. Vi har inget system för förtur.

Om du vill byta förskola för ditt barn lämnar du in en ny ansökan.

Delad plats

Delad plats

Om ni har gemensam vårdnad men inte bor i samma hushåll kan ni ansöka om delad plats. Ni får då varsin faktura som baseras på respektive hushålls inkomst. Anmälan om delad gör ni på vår e-tjänst.


Länk till e-tjänsten Anmälan delad plats förskola och fritidshem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats

Om ditt barn ska sluta på förskolan måste du säga upp platsen. Uppsägningen skickar du in via e-tjänsten. Uppsägningstiden är två månader och den räknas från den dag uppsägningen kommer in.

E-tjänster

E-tjänster

Du kan hantera de flesta av dina ärenden genom våra e-tjänster och då behöver du ett bank-ID. Har du inte möjlighet att använda e-tjänsterna kan du använda våra blanketter istället.

Har du barn som går på fristående förskola kan du inte använda våra e-tjänster. Kontakta din förskola för mer information.

Länk till våra e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

barn som bygger lego
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny