Bli sommar­lovs­entre­prenör

Kvinna med mobil telefon

Vill du vara din egen chef? Vill du sätta ramarna för ditt eget jobb? Vill du tjäna pengar? Vill du ha en utmaning? Sommarlovsentreprenör är din chans!

Se video om Sommarlovsentreprenörerna

Skapa ditt eget sommar­jobb!

Är du mellan 15 och 20 år och bor i Krokoms kommun kan du själv, eller tillsammans med dina kompisar driva något eget under sommaren. Som sommarlovs­entreprenör får du stöd att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra din "grej". Du kommer lära dig massor om entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

Sommarlovsentreprenörerna genomförs av hand­ledare från Krokoms kommun. Programmet inleds med en kickoff-vecka, sedan driver du din verksamhet i minst tre veckor med möjlighet att fortsätta några veckor till innan vi har en gemensam avslutningsträff. Ditt/ert företag kommer att få en egen coach som finns behjälplig vid behov.

Under kickoff-dagarna får du lära dig grunderna i företagande, dessa växlas med eget arbete. När du/ni har jobbat igenom er företagsidé är det sedan dags att testa den på riktigt. Att vara sommarlovs­entreprenör är ett alternativ till kommunens sommar­jobb.

Det här ingår:

  • Kickoff-vecka 17-20 juni. Fyra fartfyllda dygn där vi blandar utbildning med äventyr, du får bekanta dig med erfarna företagare och unga i samma ålder som också vill testa sin iden.
    Med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra grund för att du ska kunna driva ditt företag i sommar. Kickoff-dagarna är i kolloformat så vi bor tillsammans och jobbar och har roligt ihop under 4 dagar. Mat och boende är gratis för alla deltagare! Vi kommer att genomföra dessa dagar med ungdomar från Bergs kommun som också är med i Sommarlovsentreprenör.
    Obligatorisk närvaro på uppstartsveckan! Körlektioner och ev. träningar får prioriteras bort.
  • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen.
  • 3 500 kronor i startpeng, varav hälften delas ut efter uppstartsveckan och resterande belopp efter slutredovisning och avslutningsdag. (Om ni är flera tillsammans som driver ett företag får ni ändå 3 500 kronor vardera.)
  • Avslutningsträff

 

OBS! Det finns begränsat antal platser.


Ansökan till Sommarlovsentreprenörerna

Ansökningen är stängd för denna period.

Du kan även få feriepraktikplats!

Du som går åk 9 i grundskolan samt åk 1 och 2 på gymnasiet kan ansöka om feriepraktikplats. Du kan inte både få feriepraktik och bli sommarlovsentreprenör.

Läs mer om att få feriepraktik

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny