Rektor till Föllinge skolområde

Till Föllinge skolområde som består av Cederbergsskolan i Föllinge, Laxsjö skola i Laxsjö och Valsjöbyns skola i Valsjöbyn söker vi nu en rektor som är trygg, engagerad och drivande i sitt ledarskap.

Ett jobb med plats för glädje, utveckling och framgång

Välkommen till oss

Föllinge ligger drygt fyra mil norr om Krokom och skolområdet omfattar skolorna, Cederbergsskolan, Laxsjö skola och Valsjöbyns skola. Cederbergskolan i Föllinge är den största skolan i området, en F-9 skola med ungefär 100 elever. I Laxsjö och Valsjöbyns byskolor går ungefär 30 respektive 10 elever i klasserna F-6.

Barn- och utbildningsförvaltningen har ca 800 medarbetare. Förvaltningens verksamhet sträcker sig över hela kommunen och innefattar förskola, grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem, kost och lokalvård, modersmål, kulturskola samt biblioteksverksamhet.

Sök jobbet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdatum

En dag som rektor i Föllinge skolområde

En dag som rektor i Föllinge skolområde

Vi arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösningar för eleverna. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.

Det goda ledarskapet i Krokoms kommun ska präglas av värdeorden modig, välkomnande pålitlig och nära. Som rektor har du ett övergripande ansvar för personalens arbetsmiljö, för budget samt undervisningens kvalitet.

Genom ditt pedagogiska ledarskap ska du möjliggöra elevers undervisning utifrån barnets bästa så att det livslånga lärandet ges möjlighet att växa.

I dialog med personalen tar ni sikte på barn- och utbildningsförvaltningens övergripande mål, att ge alla elever en skolgång som präglas av likvärdighet, kunskap och trygghet.

Din kompetens

Din kompetens

Du har grundläggande pedagogisk insikt genom pedagogisk utbildning och erfarenhet (styrt enligt Skollagen), kompletterad av erfarenhet och utbildning inom ledarskap och personalledning.

Du är en trygg, engagerad och drivande ledare som törs utmana pedagoger och elever för att nå högre måluppfyllelse. Du är beredd att driva och genomföra förändringsprocesser och värdesätter delaktighet för barn och medarbetare i ditt ledarskap. Du tar avstamp i kvalitetsfokus och forskningsanknytning när det gäller utveckling av verksamheten.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att leda skolor och fritidshem och eller genomgången eller påbörjad rektorsutbildning. Om du saknar den statliga rektorsutbildningen, ska denna slutföras senast fyra år efter påbörjad anställning.

Övrigt

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Sista ansökningsdag:

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.

Kommunen ingår i samiskt för­valtningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Jag är jätteförtjust i den här platsen, här känner jag att jag kan leva länge

Läs mer om berättelserna från våra 193 byar

Berättelser från våra 193 byar

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Hälsning från din blivande chef

Söker du nya utmaningar och vill bidra med ditt engagemang i skolutvecklingsfrågor, samtidigt som du får möjlighet att tillsammans med dina rektorskollegor utöva ett kollegialt lärande? Då ska du söka den här tjänsten! Gemenskap och stöttning är viktiga ledord; här i ”Skol-Krokom” krokar vi arm med varandra.

Jag ser fram emot din ansökan!

Hälsningar Annika Lööf Sjölund, verksamhetschef

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny