Två händer bildar ett hjärta

Arbetskonsulent

Ett jobb med plats för gemenskap

Vi söker dig som har ett stort engagemang för arbetsmarknads- och integrationsfrågor och är lösningsinriktad och kreativ. Som arbetskonsulent handleder, stöttar och coachar du individerna i det dagliga arbetet på Återbruket.

En dag på Återbruket

Inom verksamheten Arbete och integration arbetar vi hela tiden för att bli bättre på att få människor ut i jobb. Vi ser nu behov av en arbetskonsulent som tycker det är roligt att motivera människor till att ta sig an utmaningar för att uppnå sin fulla potential. Din roll blir att kartlägga arbetsförmåga av våra deltagare på vårt Återbruk som är en arbetsplats där nyskapande av återvunnet material står i fokus. Du kommer att få arbeta i ett arbetslag som gillar att tänka nytt, hitta lösningar på problem och som är vana att arbeta inom olika projekt. Vår verksamhet är i ständig förändring och vi gillar att ”bolla” utvecklingsidéer med varandra.

Som arbetskonsulent handleder, stöttar och coachar du individerna i det dagliga arbetet på Återbruket. Tillsammans skapar ni en individuell plan som utvärderas och följs upp kontinuerligt. Din uppgift är att kartlägga individernas arbetsförmåga. En viktig del i arbetet är samverkan, såväl internt som externt. Dokumentation sker i kommunens system Viva.

Du arbetar nära verksamhetsledaren på Återbruket och har verksamhetschef Arbete och integration som din närmsta chef.

Din kompetens

Du har akademisk utbildning inom relevant område som till exempel socionomexamen, rehabiliteringsvetenskap eller beteendevetenskap.

Du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen arbetssökande. Du har ett stort engagemang för arbetsmarknads- och integrationsfrågor och är lösningsinriktad och kreativ. Arbetet kräver självständighet likväl som en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du har god förmåga att dokumentera. Meriterande är fördjupad kunskap inom samtalsmetodik som exempelvis MI samt erfarenhet av att jobba med personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning på heltid med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-08-02