Leende kvinna, affärskvinna

Enhets­chef till IFO, ung­dom och vuxna

Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO) söker nu en enhetschef till myndighetsenheten ungdom och vuxna (inklusive ensamkommande flyktingbarn).

Ett jobb med plats för utveckling, fortlöpande ledarskaps­utbildningar och en chef som dansar tango

En dag på IFO

Som enhetschef för Myndighetsenheten Ungdom och Vuxna arbetar du med en bred målgrupp. Du planerar, genomför, följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och riktlinjer.

Enhetschefen leder det operativa arbetet och har det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Ledarskapet ska bidra till att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna utföra ett arbete med god kvalitet. På daglig basis handleder du medarbetarna avseende utredning i enlighet med SoL, LVU och LVM inklusive ensamkommande flyktingbarn.

Närmaste chef är IFO-chefen och som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för IFO. Du kommer även att samarbeta med andra aktörer, både internt och externt utifrån uppdraget.

Din kompetens

Du har socionomexamen och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom något av IFOs verksamhetsområden. På ett eller annat vis har du erfarenhet av ledarskap.

Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet inom något av följande områden; personal-, budget- och arbetsmiljöansvar, utredning enligt BBIC och/eller ASI, ADAD, av MI, ärendehandledning vid myndighetsutövning, att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Personlig lämplighet för uppdraget bedömer vi som viktigt och vi kommer särskilt titta på din förmåga att; kunna skapa trygghet och långsiktighet, skapa delaktighet och engagemang. Du har en hög rättsäkerhetskänsla, en helhetssyn och är bekväm med att ingå i ett ledningsteam. Uppdraget ställer stora krav på såväl självständigt arbete som samarbetsförmåga.

Test avseende ledarskapsprofil kan komma att genomföras.

Vi erbjuder

Tre kompetenta och engagerade chefskollegor. En begränsad storlek på personalgruppen som består av engagerade medarbetare. För våra socialsekreterare och biståndsbedömare har vi utvecklat ett traineeprogram för att kompetensutveckla och tillvarata medarbetarnas arbetsförutsättningar, inklusive löneutveckling. I dialog med dig kommer vi att erbjuda chefsutbildning i fall du så önskar.

Kommunen erbjuder fortlöpande olika ledarskapsutbildningar och IFOs ledningsgrupp kommer det kommande året att ha grupphandledning för att vidareutveckla vårt ledarskap. Stöd i form IFOs chefsorganisation där vi strävar efter att man som chef har vissa övergripande chefsgemensamma uppdrag och både ger och får stöd från sina kollegor.

Råd och stöd från en kompetent och hjälpvillig HR-avdelning, friskvård på arbetstid och möjlighet till semesterväxling. En chef som dansar tango.

Har du adekvat utbildning, de personliga egenskaperna och erfarenhet av en eller ett par av de övriga kvalifikationerna så tveka inte att söka!

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Bild på en leende kvinna

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-07-21