En äldre och en yngre dam

Enhetschef till hemtjänsten

Ett jobb med plats för utveckling.

Har du förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare genom förändring? Är du tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap? Då kan du vara den vi söker till hemtjänsten i Ås.

En dag inom hemtjänsten i Ås

Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer. Vill du ta ansvar för en betydelsefull verksamhet där du samtidigt ingår i en kunnig, kreativ och ambitiös ledningsgrupp där ingenting är omöjligt? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och väljer att stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.

Till socialförvaltningen rekryterar vi nu en enhetschef till hemtjänsten. Verksamheten utför beviljade insatser från biståndsenheten som syftar till att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv, vilket regleras i socialtjänstlagen. Inom hemtjänsten i Krokoms kommun arbetar idag cirka hundra medarbetare vilka är uppdelade på fyra geografiska områden.

Du kommer ansvara för hemtjänstens område Ås med 15 underställda samt för att leda vår nya planeringsfunktion i Krokom. Som enhetschef kommer du att ha ledningsansvaret för verksamheten på din enhet. Arbetet innebär att utifrån fastställda mål ansvara för verksamhets- och kvalitetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete där du kommer att ingå i hemtjänstens lednings­grupp. Du kommer också få möjligheten att leda arbetet med att från grunden bygga upp vår nya planeringsfunktion som vi startar i höst. Planeringsfunktionen kommer vara placerad i Krokom och bestå av tre planerare som planerar för hela hemtjänsten.

Arbetet innebär även ett nära samarbete med den enskilde och anhöriga vilket innefattar att du deltar i vårdplaneringar, vårdlagsträffar och fungerar som en av verksamhetens kontakter gentemot anhöriga.

Din kompetens

Vi söker dig som har högskoleutbildning, likvärdig utbildning och/eller annan förvärvad erfarenhet av ledarskap. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från vård och omsorg. Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap. Du har förmåga att inspirera, motivera och leda medarbetare genom förändring. Du ska kunna skapa engagemang och delaktighet och verka aktivt för medarbetarnas professionella utveckling. Du är engagerad och serviceinriktad med en god samarbetsförmåga med den enskilde i fokus.

Det är meriterande om du förstår den kommunala beslutsprocessen och har vana att verka i en politiskt styrd organisation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav för den här tjänsten.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Det är semestertider, så kontaktpersonerna är på plats enligt följande:

  • Monica Göransson, tf verksamhetschef, åter 29 juli
  • Ulrika Persson, verksamhetschef, åter 5 augusti
  • Jonathan Roth, enhetschef hemtjänsten Ås, åter 19 augusti

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

En yngre kvinna pussar en glad äldre kvinna på kinden

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-08-31