Bild på en kvinna som ler

Social­sekreterare

Ett jobb med plats för utveckling

Har du god förmåga att skapa relationer, analysera, sammanfatta och dra slutsatser? Då kan du vara den vi söker till enheten för försörjningsstöd!

En dag som socialsekreterare

Som socialsekreterare på enheten för försörjningsstöd kommer du att arbeta med myndighets­utövning där du utreder, bedömer och fattar beslut om rätt till bistånd. Samverkan med andra aktörer, såväl interna som externa, är en betydande del i arbetet. I arbetet ingår även ärenden som kan omfatta riskbruk/missbruk, psykisk ohälsa, våld i nära relationer, hemlöshet och ansökan om kontaktperson. Arbetet innebär en hög grad av individuellt stöd och motivationsarbete, där varje ärende är unikt.

Vi är nu inne i en spännande process att digitalisera det ekonomiska biståndet för att frigöra tid till de komplexa arbetsuppgifter som arbetet innebär.

Vi jobbar fortlöpande med kompetensutveckling och du kommer att erbjudas utbildningar inom området. Du kommer även att ingå i vårt traineeprogram där du handleds och kompetensutvecklas utifrån dina förutsättningar.

Din kompetens

Du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person är du strukturerad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har god förmåga att skapa relationer, analysera och dra slutsatser av dessa i det dagliga arbetet. Du har en väl grundad förståelse för vikten av den enskildes rättssäkerhet i kontakterna med socialtjänsten och inser vad detta betyder i praktiken.

Erfarenhet av ekonomiskt bistånd är meriterande. B-körkort är önskvärt.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Vikariat på heltid t.o.m. juli 2020 med möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse. Anställningsintervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Bild på en kvinna som ler.

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-09-22