Kvinnlig lärare står framför sin klass

Förskol­lärare till Aspens för­skola, Aspås

Ett jobb med plats för utveckling.

Aspens förskola har tre avdelningar; Stjärnan och Månen där de yngre barnen går och Solen, där de äldre barnen går. Förskolan har en stor och välutrustad gård och vi har gångavstånd till skogen, pulkabacke, elljus­spår och andra grönområden.

En dag på Aspens för­skola

Aspen har ett tematiskt och projektinriktat arbetssätt och under detta läsår arbetar vi med inspiration av äventyrspedagogik. De äldre barnen arbetar i projektet ”Uppdrag Rädda Julen” och de yngre ”Babblarnas äventyr”.

Förskolan arbetar med ett gemensamt årshjul där året är indelat i tre faser; inventeringsfasen, genomförandefasen och utvärderingsfasen. Under året som gått har vi även lagt extra fokus på att utveckla våra lärmiljöer med hållbart material som främjar kreativitet.

Du som pedagog kommer att arbeta tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare där tanken är att vi arbetar som ”ett hus”. Förskollärarna träffas en gång i veckan för att reflektera tillsammans i huset, samt att avdelningens personal har möjlighet att reflektera en gång i veckan. Du kommer även ha kontinuerliga träffar med vår specialpedagog som kan stötta dig både i det förebyggande och åtgärdande arbetet på avdelningen och förskolan.

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi arbetar!

Din kompetens

Som förskollärare ansvarar du för förskolans undervisning. Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen och ger de möjlighet att utveckla sina förmågor. På Aspen står kreativitet, nyfikenhet och lekfullt lärande i fokus.

Arbetet innebär att du - tillsammans med dina kollegor- planerar lärprocesserna och genomför, följer upp och utvärderar undervisningen med förankring i läroplanen. I egenskap av förskollärare har du ansvar för att leda dessa processer i ditt arbetslag.

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller har en annan pedagogisk utbildning på universitetsnivå som kan passa för åldersgruppen. För att trivas på vår förskola tror vi att du är en ambitiös och driven pedagog. Du är positiv och bemöter andra med respekt och du ser barnet som kompetent och medskapande.

Eftersom att arbetet i arbetslaget och på förskolan kommer att ske tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare ser vi också gärna nyexaminerade förskollärare som sökande.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde 7 januari 2020. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Intervjuer kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-10-14