bandhand med spade

Förskol­lärare till Bjäker­dalens för­skola

Ett jobb med plats för omtanke.

Krokom är en av Sveriges största kommuner till ytan med ett omväxlande och spännande landskap. Var femte invånare yngre än 12 år och för dessa har vi har 16 grundskolor och 22 förskolor spridda över hela kommunen. Förskolan består av två åldersblandade avdelningar och är belägen centralt i Föllinge.

En dag på Bjäkerdalens förskola

Kommunens vision är ”Vi gör plats för växtkraft”, som förskollärare i kommunen blir du en viktig del i detta gemensamma arbete. Förskolan består av två åldersblandade avdelningar och är belägen centralt i Föllinge.

Som förskollärare arbetar du pedagogiskt tillsammans i ett arbets­lag med att utmana barnens lärande och utveckling under de tidiga betydelsefulla åren.

Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen både individuellt och i grupp och ger dem möjlighet att uppleva och skapa nya erfarenheter och reflektera över dessa. I våra förskolor står nyfikenhet, fantasi och lekfullt lärande i fokus.

Du arbetar även löpande med pedagogisk dokumentation och vårdnadshavarkontakter.

Din kompetens

Vi söker dig som är färdig med din förskollärarutbildning. Vi vill även att du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare.

Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar är fulla med utmaningar.

Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra männi­skor tycker vi är viktiga egenskaper för en förskollärare. Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta med andra vilket även är viktigt för att kunna ha ett gott samarbete med föräldrar och övriga.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskom­melse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansök­nings­datum passerat så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryterings­kanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-12-12