Handhjärta

Avlösare till stöd och service

Ett jobb med plats för glädje och empati.

Just nu söker vi bland annat en av­lösare till en pojke på sju år som bor en mil norr om Krokom. Du kommer att arbeta 25-30 timmar i månaden tillsammans med en pojke som be­höver återhämtning efter skolan, och kanske vill titta på en film eller lyssna på musik tillsammans.

En dag som avlösare

Som avlösare möjliggör du sociala kontakter och fritidsaktiviteter under trygga förhållanden för att tillfälligt avlasta föräldrarna. Till­sammans med vårdnadshavare och barnet planerar ni vad du till­sammans med barnet ska göra och genomför det sedan i eller utanför hemmet. Avlösarservice kan erbjudas som regel­bunden insats, men också efter akuta behov.

Just nu söker vi bland annat en avlösare till en pojke på sju år som bor en mil norr om Krokom. Du kommer att arbeta 25-30 timmar i månaden tillsammans med en pojke som behöver åter­hämtning efter skolan, och kanske vill titta på en film eller lyssna på musik tillsammans. Ibland finns mer energi och då kanske ni går ut och gungar tillsammans. Behov av dig finns under eftermiddagar måndag-onsdag, antingen två kortare pass i veckan eller ett längre. En helgdag i månaden så behövs du mellan kl. 10-15.

Vi söker avlösare till flera familjer. Uppdragen omfattar ca 10-30 timmar per månad och arbets­­tiderna kan vara förlagd till en vardags­kväll i veckan eller på en helg. Hur timmarna ska vara förlagda bestäms tillsammans med vårdnadshavare och barn/ungdom. Möjlighet finns att kombinera olika uppdrag om det stämmer i tid.

Din kompetens

 • Vi söker dig som är lugn, pedagogisk och har erfarenhet av att arbeta med barn och unga med olika funktionsvariationer.
 • Meriterande är om du har relevant ut­bildning som exempelvis elevassistent, omvårdnadsutbildning eller liknande.
 • Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och för att du ska passa för uppdraget tror vi att du är lyhörd, empatisk, drivande och nyfiken.
 • Du behöver ha körkort och bil för att ta dig till och från arbetsplatsen.
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

 • Anställning på timlön med tillträde snarast enligt överenskommelse.
 • Tjänsten omfattas av offentlighets- och sekretesslagen och innebär tystnadsplikt.
 • Sista ansökningsdag är 2019-12-16.
 • Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

 • Välkomnande – Här är alla välkomna!
 • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Grova kängor som går på gräs och löv.

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-12-16