Kollegor samtalar

Chef till Arbete och integration

Ett jobb med plats för engagemang och utveckling.

Är du intresserad av projektledning, integrationsfrågor och arbetsmarknadsinsatser? Då har vi jobbet för dig! 

En dag på Arbete och integration

Inom Arbete och integration satsar vi offensivt för att alla i vår kommun ska vara självförsörjande, ha ett socialt sammanhang och vilja bo kvar och bidra till vår kommun.

Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i en verksamhet som är under omställning vilket ger dig möjlighet att påverka dess framtida utformning och uppdrag.

Som chef över Arbete och integration utvecklar och leder du arbetsmarknads- och integrationsarbetet i Krokoms kommun genom att du:

 • Inspirerar, motiverar och skapar engagemang genom hela verksamheten och stödjer medarbetarna i det dagliga arbetet.
 • Har ett helhetsansvar för att leda, styra, samordna och följa upp verksamheten, ett spännande och omfattande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.
 • Deltar i arbetet med att ta fram prognoser gällande framtida behov samt organisera återsök kopplat till integrationsområdet.
 • Skapar och utvecklar rutiner för mottagande av nyanlända, utveckla kontakter med näringslivet, driver arbetet med att öka sysselsättningen för nyanlända samt att förkorta tiden mellan ankomst och sysselsättning.

Arbetet innebär en mängd kontaktytor. Internt i kommunen är din närmsta sammarbetspartner chefen för försörjningsstöd. Externt representerar du Krokoms kommun vid nätverksträffar på regionnivå och deltar i nätverksarbete tillsammans med grannkommunerna i arbetsmarknads- och integrationsfrågor.

Din kompetens

För uppdraget krävs att du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med integrations- och/eller arbetsmarknadsfrågor.

Du har chefserfarenhet och ditt ledarskap präglas av tydlighet, öppenhet, närhet, mod och pålitlighet. Du är strukturerad, kan fatta och följa upp beslut. Du har erfarenhet och kunskap kring utvecklingsarbete och gruppdynamik. Samverkan och dialog är viktiga verktyg i ditt ledarskap.

Som person är du utåtriktad och engagerad i ditt arbete och du har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare i förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vi erbjuder

 • Kompetenta och engagerade chefskollegor
 • Ledarutvecklingsprogram för dig som ny chef i kommunen
 • Fortlöpande ledarskapsutbildningar
 • Stöd i form av en chefsorganisation där vi strävar efter att du som chef har vissa övergripande chefsgemensamma uppdrag och både ger och får stöd av dina chefskollegor
 • En kompetent och hjälpvillig HR-avdelning
 • Friskvård på arbetstid
 • Möjlighet till semesterväxling

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

 • Välkomnande – Här är alla välkomna!
 • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Två män och en kvinna sitter runt ett bord och tittar i böcker och en läsplatta.

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-02-02