lärare instruerar en elev

Specialpedagog

Ett jobb med plats för utveckling

Är du specialpedagog och intresserad av att vara med och utveckla skolan och våra elevers lärandemiljöer i Föllinge skolområde? Välkommen med din ansökan!

En dag som specialpedagog

I din roll ingår att vara rektors samarbetspartner i skolans pedagogiska utvecklingsarbete, samt vara behjälplig med nyheter från skolverket och relevant aktuell forskning.

Du har en tilltro till elevers förmågor och kommer tillsammans med dina kollegor vara delaktig i att utveckla elevernas lärandemiljö bland annat genom att förmedla ett specialpedagogiskt synsätt.

Du kommer i ett nära samarbete med rektor och skolornas elevhälsoteam att säkra upp skyndsam utredning/kartläggning enligt Skollagen inför eventuella åtgärdsprogram. I det arbetet behöver du också med din specialpedagogiska kompetens stötta och handleda pedagogerna i utformningen av kartläggning, behov och åtgärdsprogram.

I de fall behov av särskilt stöd finns är det du som utifrån en helhetssyn samordnar de resurser vi har och tillsammans med pedagogerna analyserar/utformar/förändrar innehållet i stödet samt utreder vem som lämpar sig bäst att ge det stödet.

Utvecklas med glädje

I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspirera till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.

Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Krokom som skolkommun

Krokoms kommun är den mest barnrika kommunen norr om Hammarö. Här finns 16 grundskolor och 22 förskoleavdelningar. Elever i Krokom har tillgång till en lärarbehörighet vars nivå ligger strax över rikssnittet och andelen elever med behörighet till gymnasiet är högre än rikets.

Tjänsten täcker Föllinge skolområde, som inrymmer tre skolor. Laxsjö och Valsjöbyns skolor som har elever F-6 och har mellan 15 och 25 elever per skola samt Cederbergskolan i Föllinge som är en F-9 skola med ca 120 elever.

Vi är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och kulturen.

Din kompetens

Vi söker dig som är specialpedagog och har ett intresse för att delta i och leda utvecklingsarbete. Du har en god förmåga att samarbeta med andra då arbetet innehåller både interna och externa kontakter.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Övrigt

Tillsvidareanställning på 50 procent med tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-06-07