Pojke som pumpar vatten

Drifttekniker VA

Ett jobb med plats för utveckling i en kommun som växer

Gillar du att utveckla och lösa problem inom drift av va-anlägg­ningar? Trivs du med en varierande vardag där du dagligen tillsammans med ditt team levererar världens viktigaste livsmedel. Är du själv­ständig och lösningsfokuserad? Då kan du vara den drifttekniker vi söker!

En dag som drift­tekniker

I din roll som drifttekniker arbetar du framför allt med drift och underhåll av våra va-anlägg­ningar. I arbetet ingår skötsel av anläggningar och mätinstrument samt felsökning men även att delta vid akuta och planerade driftavbrott. Det är ett omväxlande, stundtals fysiskt, arbete där även provtagningar, vattenanalyser samt avrop av tjänster, driftmaterial och kemikalier ingår. Som drifttekniker arbetar du både själv­ständigt och i nära samarbete med kollegorna. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling.

Du deltar aktivt i utbildningar, seminarier samt annat som kan utveckla både dig, vår avdelning och våra anläggningar. Dessutom kommer du att vara delaktig i att systematiskt arbeta för att utveckla och förbättra våra arbetsmetoder. Vi erbjuder dig frihet under ansvar och investerar gärna i din framtida utveckling.

Som drifttekniker har du förutom den dagliga driften, en strategisk roll där du är en viktig kugge i arbetet med att skapa och bygga kommunens framtida Va-nät. Vi är en relativt liten organisation där alla har nära samarbete med varandra och vi värdesätter varandras erfarenheter och kompetenser. Vi är en service­organisation där våra kunder är viktiga. Vi sam­verkar med andra verksamheter inom kommunen och med andra kommuner.

Din kompetens

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom området eller erfarenhet som arbets­givaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med utbildning eller erfarenhet av driftöver­vakningssystem samt god dator- och system­vana.

Du är bra på att strukturera och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du behärskar det svenska språket. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egen­skaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta, är noggrann, serviceinriktad samt känner ansvar och engagemang för dina och gruppens arbetsuppgifter.

Övrigt

Vi ser gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. I din tjänst kan du komma att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhets­prövning och registerkontroll kan därför bli aktuellt.

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokom är heltid norm och deltid en möjlighet.

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Tjänsten kräver B-körkort.

Beredskapstjänst ingår på sikt.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Pojke som pumpar vatten

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-11-01