Två personer framför en glasvägg med postitlappar

Kommunikatör

Ett jobb med plats för kreativitet

Är du en kreativ allkonstnär som vill jobba med text, bild, ljud och film? Brinner du för kommunikation som gör skillnad? Då är det här ett jobb för dig!

En dag på kommuni­kations­avdelningen

Krokoms kommun växer och vi vill växa ännu mer. Vårt mål är att vi ska ha minst 16000 invånare år 2030. Nu söker vi en kommunikatör som vill jobba strategiskt och operativt med målet att bidra till att fler väljer Krokoms kommun, både som medborgare och medarbetare

Du ingår i en centralt placerad kommunikationsavdelning som idag består av tre personer, snart fyra. Avdelningens uppgift är att stötta förvaltningarna i deras kommunikationsarbete men också att utveckla kommunens kommunikation och kanaler.

Som kommunikatör arbetar du med allt från planering och genomförande av kommunikationsinsatser till strategisk rådgivning och mediekontakter. Du följer kommunens arbete på nära håll och fångar upp och bearbetar relevant information. Du skriver, filmar, fotograferar och publicerar och arbetar med utveckling av våra olika digitala kanaler.

Din kompetens

Vi söker dig som har en examen inom kommunikation alternativt journalistik eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Du har erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt, gärna i en politiskt styrd verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och är van att sätta mål, följa upp och genomföra förbättringar. Du är en skicklig skribent som samordnar så att ditt material hänger samman med övergripande budskap och är i linje med verksamhetens mål.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, analytisk, lyhörd och förtroendeingivande. Du arbetar gärna tillsammans med andra och kommunicerar med dem på ett respektfullt sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är lösningsorienterad, samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vi ser att du som person är nyfiken, tar egna initiativ och kommer med nya idéer i samarbete med omgivningen.

Du är erfaren användare av Adobes programsvit som Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere, Acrobat samt Officepaketet. Du har erfarenhet av redaktörsarbete i ett modernt CMS, gärna Sitevision som är kommunens verktyg.

Du är erfaren användare av annonseringsverktyg för sociala medier där du kan ringa in målgrupper och följa upp genomförda kampanjer. I Krokoms kommun jobbar vi i Windowsmiljö.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag är den 23 maj 2021

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Hjortron i fjällmiljö

Ansökan

Sista ansökningsdatum: