people, age, family, love and health care concept - close up of senior woman and young woman hands holding red heart

Familjebehandlare till Öppna enheten

Ett jobb med plats för engagemang

Vill du arbeta i en stabil grupp, som har roligt tillsammans och är mycket engagerad i sitt arbete? Då ska du läsa vidare och söka jobbet!

Till Öppna enheten söker vi nu en familjebehandlare som, med fokus på barnets bästa, vill arbeta med beteendeförändringar i familjer.

Sök jobbet direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En dag som familje­behandlare

Öppna enheten, är organiserad som en enhet under Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO), ansvarar för kommunens öppenvård med biståndsbeslut rörande barn och familjer, missbruk och vuxna samt servicetjänster.

Som behandlare hos oss arbetar du med beteendeförändring i de familjer som du möter med fokus på barnets bästa. Arbetet innebär att tillsammans med familjen nå en förändring i enlighet med uppsatta mål. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt- och anknytningsteoretiskt perspektiv samt från BBIC och Signs of safety.

Du kommer att arbeta med samarbetssamtal och gruppverksamheter kan förekomma. Arbetet innebär även att ge råd och stöd, pedagogisk hjälp och anhörigkontakter. Du arbetar både ensam och tillsammans med andra behandlare inom Öppna enheten. Arbetet sker i kommunens lokaler men även hemma hos individer/familjer och viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Du dokumenterar ditt arbete i vårt dokumentationssystem Viva och upprättar och arbetar efter genomförandeplaner samt följer upp dessa.

Du arbetar nära din närmaste beslutsfattande chef, och i samarbete med dina kollegor både inom enheten samt över enhetsgränserna. Arbetet innebär samverkan med både interna och externa samverkanspartners.

Din kompetens

Du har socionomexamen eller annan högskole-/universitetsutbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Flerårig erfarenhet från behandlande arbete med barn och familjer inom öppenvård samt erfarenhet av samarbetssamtal och familjerättsliga frågor.

Vi ser gärna att du har kunskaper om BBIC, Barns behov i centrum, då du arbetar utifrån BBIC-modellen men även av signs of safety.

Utbildning och erfarenhet av arbete med Trappan modellen samt Efter barnförhöret ser vi gärna att du har.

För att på ett bra sätt klara av arbetsuppgifterna i uppdraget, behöver du ha uppnått en personlig mognad, ha god förmåga att skapa relationer i ditt arbete och kunna möta individer i utsatta situationer och kris. Du har en väl grundad förståelse för vikten av den enskildes rättssäkerhet i kontakterna med socialtjänsten och inser vad detta betyder i praktiken.

Du har stor förmåga att både arbeta självständigt och i grupp, tar stort ansvar och egna initiativ, har god samarbetsförmåga samt engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsområdet.

Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort för personbil erfordras.

Utvecklas med glädje

Vi erbjuder en liten personalgrupp med en bred kompetens, mycket glädje och ett nära ledarskap.

Du kommer erbjudas fortlöpande utbildningar i det som behövs för utförandet av uppdraget, processorienterad handledning, årsarbetstid med möjlighet att anpassa arbetstid utifrån verksamheten och dina behov, friskvård på arbetstid samt möjlighet till semesterväxling.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2021-10-03.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

people, age, family, love and health care concept - close up of senior woman and young woman hands holding red heart

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny