Vi söker sjuk­sköterskor, fiskare och vandrare!

Glad kvinna med fiskeutrustning och en fisk i en håv.

Arbeta som sjuksköterska eller distriktssköterska sommaren 2020 och få betalt boende och betald förmån utifrån ditt fritidsintresse!

Upplev fantastiska Jämtland med oslagbar natur, fjäll och fiskevatten. Vi söker sjuksköterskor eller distrikts­sköterskor till Hälsa och sjukvård sommaren 2020, 80 eller 100 procent. Vi erbjuder betalt boende samt betald förmån där du kan kombinera arbete med vandring i fjällen eller fiske i Jämtlands bästa fiske­vatten. Du kan till exempel välja betalt hunddagis med fjällutsikt eller fiskekort och fiskekurs med en mycket kunnig fiskeprofil.

För att ta del av erbjudandet så behöver du arbeta hos oss minst fyra veckor under sommarperioden, gärna längre. Vecka 25 till och med vecka 34.

Intresserad? Kontakta marie.hermansson@krokom.se

Arbetsuppgifter och kvalifikationskrav

Arbetsuppgifter och kvalifikationskrav

Som sjuksköterska/­distrikts­sköterska hos oss bedömer och utför du medi­cinska åt­gärder och om­vårdnadsinsatser samt följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning.

Dokumentation sker i journalsystemet VIVA. I arbetsuppgifterna ingår ansvar att planera och genomföra omvårdnadsåtgärder. Detta sker genom dina insatser direkt eller genom hand­ledning, delegering och uppföljning. Vi arbetar tillsammans med omvårdnads­personal på särskilt boende och i hemsjuk­vården samt inom kommunens LSS-verksamheter.

Du har en viktig roll i samarbete med övriga professioner kring individen.

Kvalifikationskrav

Du är legitimerad sjuksköterska. Specialist­utbildning som distriktssköterska eller annan re­levant specialistutbildning är merit­erande. Du får gärna inneha förskrivnings­rätt.

Har du erfarenhet från hemsjukvård, palliativ vård eller äldreomsorg är även det mer­iterande. Vi räknar med att du har en hög om­­vårdnadskompetens och en god förmåga att fatta själv­ständiga beslut och göra etiska ställningstaganden.

Du är flexibel, prestigelös och delar gärna med dig av din kompetens. Som person är du servic­e­inriktad och lyhörd samt bidrar till en positiv anda i arbetslaget. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. För arbetet krävs att du har körkort för bil.

Schemalagd arbetstid dagtid måndag-fre­dag, samt helgtjänstgöring vissa helger en­ligt överens­­kommelse. Eventuellt finns även nattpass.

Boende

Boende

Boende med vandrarhems­standard i Ås. 4 rum från vecka 28, varav 2 är hund­rum. Du har eget bad­rum och gemensamt kök. Boendet på Torsta i Ås ligger bara några hundra meter från hund­dagiset.

Det finns även möjliget att bo i Föllinge och Offerdal.

Föllinge

Föllinge har ca 1300 invånare och består av ett antal byar med Föllinge som centralort. Här har du närheten till fina fiskevatten inom bekvämt cykelavstånd. Under sommaren så spelas här även Föllingerevyn på Tun­backens hembygdsgård, en otroligt populär revy som du inte får missa!

Utflyktstips – besök ett av kommunens mysiga caféer, Café Blåbacka, ett café med traditonellt kaffehantverk och hembakat fika i lugn och härlig miljö, strax utanför centrala Föllinge. Eller ta en sväng upp till Skär­vången och pröva hantverksmässigt gjorda ostar på ostbuffé, ett populärt besöksmål.

Letar du lite mer spänning, då kan du boka in dig på en guidad tur för att spana på björn med Joy Event Hunt and Health. Om du törs…

Offerdal

Offerdal har ca 1900 invånare och består av ett antal byar med Änge som centralort. Här möts du av ett otroligt vackert landskap och på sommaren händer det mycket. Allt från sommar­caféer, löparlopp, loppisar, bilbingo och årlig Offerdalsrevyn.

I Offerdal finns det gott om fiskevatten, både på fjället och i skogslandskapet. Väl värt ett besök är Oldklumpens naturreservat och ta stadiga skor på dig när du ska besöka Träd­gården, för den sista biten av stigen kan vara lite stenig.

Vill du ta vara på de ljusa kvällarna efter jobbet, ta dig en tur upp på Hällberget och varför inte packa med middagen, det är ljust länge.

Hunddagis Hundra procent

Skylt som det står hunddagis på och en grusväg mot en röd byggnad.

Fiske och fiskekurs

Fiske och fiskekurs

Krokoms kommun erbjuder några av Nordens absolut bästa fiske­platser – och de flesta kommer du att få fiska helt gratis i. Från vid­sträckta fjäll till skogens trollska tjärnar och dundrande forsar. Öring, röding, gädda och harr – här finns drömfiskarna i de vackraste av omgivningar.

Ta med både hunden och fiskespöt på fjäll­turen, så får du garanterat ett minne för livet. Fjällkedjan och dess vilda vatten finns bok­stavligen framför näsan på dig i vår kommun.

Vi berättar självklart var de bästa fiske­platserna för just dig finns, oavsett om du fiskar med flug­spö, spinnspö eller mete. Dessutom erbjuds du en gratis fiskekurs med erfaren guide, där två nätters boende ingår. Krokoms kommun har ett samarbete med Fiskejournalen, och deras med­arbetare Anders Lundin kommer att hålla kursen i sin hemby Kälom. Där får du lära dig fiskets grunder, och följa med på några av hans absolut hetaste fiskeställen.

Här får du mer inspiration om fiskeparadiset i Krokoms kommun

Vandring

Vandring

Oavsett om du är proffs eller nybörjare inom vandring så kan du rikta in kom­passen mot Krokoms kommun. Vi kan stoltsera med en av Europas sista vildmarker, näm­ligen Hotagens naturreservat, där bara orken och tiden sätter stopp för äventyret.

Du får heller inte missa vårt berömda blomster­­fjäll An­sätten, dit människor från hela världen kommer för att botanisera bland vackra växter i storslagen miljö. Här kan du gå med eller utan guide - en upp­levelse som under hög­sommaren saknar motstycke.

Eller varför inte ta en tur upp på Önrun, en kort och lättsam vandring på 1,5 km upp till toppen, där du bjuds på en makalös pano­ramavy över skogs- och fjällandskap. Den som vill vandra längs utstakad led i magisk fjällmiljö har ett femtontal leder att välja på.

Vill du under din vandring uppleva en del av kulturhistorien? Ett måste är då en tur förbi häll­ristningarna i Glösa som skapats av människor för 6000 år sedan!

Vill du utforska omgivningen så har du även Åres fjällvärd runt hörnet! Möjligheterna är oändliga.

Här hittar du tips på vandringar i våra olika kommundelar

En kvinna sitter på en fjälltopp med en hund. En stor blå sjö i bakgrunden.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny