Faktura från Krokoms kommun

Miniräknare, glasögon och penna på en pappershög

Här hittar du generell information om fakturor från Krokoms kommun.

E-faktura

E-faktura

Om du är ansluten till en internetbank kan du betala dina fakturor från Krokoms kommun elektroniskt. På e-fakturan är alla uppgifter ifyllda. Det enda du behöver göra är att kontrollera och godkänna fakturan. Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna om e-faktura.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om e-fakturan?

Hur anmäler jag mig till e-faktura?

Hur anmäler jag mig till e-faktura?

Via din Internetbank letar du upp listan över de företag som är anslutna till elektronisk faktura. Här hittar du de förvaltningar som har e-fakturor i Krokoms kommun.

För att få e-faktura gör du så här

  1. Ha en gammal pappersfaktura till hands så du kan uppge ditt kundnummer
  2. Logga in på din internetbank
  3. Klicka dig fram till e-faktura
  4. Sök efter Krokoms kommun och följ anvisningarna

Anmälan kan även göras då du betalar en pappersfaktura via din internetbank. Ett erbjudande om att få e-faktura från Krokoms kommun visas efter att du har betalat din faktura.

När får jag e-fakturan?

När får jag e-fakturan?

Den kommer till din internetbank vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan. Du måste regelbundet kontrollera hos din Internetbank om du har några e-fakturor som har kommit in för betalning. Vissa banker erbjuder även sms- och e-posttjänster för information om att man fått en ny e-faktura.

Kan jag kombinera e-faktura med autogiro?

Kan jag kombinera e-faktura med autogiro?

Ja, du kan ansöka om att dina e-fakturor ska betalas med autogiro. Det innebär att du får en e-faktura, som inte behöver godkännas och som automatiskt betalas på förfallo­dagen. Anmälan till autogiro gör du via en länk i din internetbank.

En del Internetbanker erbjuder möjligheten att ange att e-fakturorna ska betalas auto­matiskt. För dig fungerar det på samma sätt som betalning med autogiro.

Kan jag betala någon annans e-faktura via min internetbank (till exempel make/makas faktura)?

Kan jag betala någon annans e-faktura via min internetbank (till exempel make/makas faktura)?

Ja, men inte fakturor från Vatten och renhållning. Du fyller i både dina och din make/makas uppgifter på anmälningsformuläret.

Fakturor från Vatten och renhållning kan bara betalas av fastighetsägaren.

Vad händer om jag missar att betala en e-faktura?

Vad händer om jag missar att betala en e-faktura?

Krokoms kommun skickar ut eventuella betalningspåminnelser och inkassokrav i pappersform.

Digital brevlåda

Digital brevlåda

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och kommuner digitalt istället för på papper. Den digitala brevlådan tar du del av via webben eller mobilapp. Du loggar in med hjälp av bank-ID. Det kostar inget att ha en digital brevlåda.

Genom en digital brevlåda tar du emot din post på ett säkert, miljövänligt och snabbt sätt. Digitala utskick minskar mängden papper, transporter och pengar för porto. Det går också snabbare för dig att få dina fakturor och du kommer åt din post via din digitala brevlåda när som helst. Det är dessutom säkrare att leverera din post, eftersom du loggar in med bank-ID för att ta del av din faktura.

Om du valt Kivra som leverantör kan du även betala din faktura direkt i appen.

Om du anmält dig till digital brevlåda för att du vill ha post från Skatteverket och kunna deklarera digitalt, men inte vill att din faktura från Krokoms kommun skickas dit kan du välja något av distributionssätten e-faktura, autogiro eller e-postfaktura.

Du kan även gå in hos din leverantör för digital post och avmarkera att du inte vill ha post från Krokoms kommun. Då kommer vi fortsätta att skicka en pappersfaktura till dig.

Privatpersoner, enskilda firmor och företag kan välja digital brevlåda.

Hur ansluter jag mig till en digital brevlåda?

Hur ansluter jag mig till en digital brevlåda?

En digital brevlåda skaffar du enklast genom att besöka Skatteverkets webbplats. Där får du information om vilka digitala brevlådor du kan skaffa. Du registrerar dig med bank-ID och använder sedan ditt bank-ID för att logga från vilken enhet som helst.

Anslut dig till en digital brevlåda hos Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur vet jag om jag har en digital brevlåda?

Hur vet jag om jag har en digital brevlåda?

Logga in på Skatteverkets mina sidor för att se om du har en digital brevlåda.

Hoppa vidare till Skatteverkets mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gör jag om jag inte vill ha fakturan till den digitala brevlådan?

Vad gör jag om jag inte vill ha fakturan till den digitala brevlådan?

Om du väljer e-faktura via bank, autogiro eller e-postfaktura som distributionssätt för din faktura från Krokoms kommun kommer din faktura skickas på det sättet istället.

Om du även fortsättningsvis vill ha post från Skatteverket och kunna deklarera digitalt kan du gå in hos din leverantör för digital post och avmarkera att du inte vill ha post från Krokoms kommun digitalt. Då kommer vi fortsätta att skicka en pappersfaktura till dig.

Hur kontaktar jag supporten?

Vad händer om du inte betalar i tid?

Vad händer om du inte betalar i tid?

Har du varit sen med betalningen tar vi ut avgifter. Missar du att betala den digitala fakturan i tid så får du påminnelse via vanlig post.

Påminnelseavgift

Har du glömt att betala fakturan skickar vi en påminnelse cirka åtta dagar efter förfallodagen och vi tar ut en påminnelseavgift.

Dröjsmålsränta

Vi tar ut dröjsmålsränta från den dag betalning skulle ha skett fram tills dess att fakturan är betald. Räntan tar vi ut på nästa faktura. Vi hanterar dröjsmålsränta enligt §6 i Räntelagen med gällande referensränta + 8%.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny