Kontroll av trängsel på restauranger och kaféer

dukat fikabord med kaffe, juice och smörgås

Att undvika trängsel på serveringsställen är viktigt för att minska risken för spridning av Covid-19. Därför kommer bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun att göra kontroller på restauranger och kaféer.

Den 1 juli träder en ny lag i kraft som ger kommunerna möjlighet att vidta åtgärder om det visar sig att det är trängsel på något serveringsställe som kommunen besöker. Det är bygg- och miljönämnden som kommer att vara ansvarig för denna tillsyn.

Kommunen kommer att kontrollera främst restauranger och kaféer som har sittplatser, men även tillfälliga evenemang såsom pubkvällar och dans kan bli aktuella.

Det är den som driver en restaurang eller ett kafé som har ansvar för att förhindra att trängsel uppstår i lokaler och på uteserveringar, så att du som besökare kan känna dig trygg. Att vi håller avstånd till varandra är dock fortfarande vårt eget ansvar, men den nya lagen syftar till att förutsättningar ska finnas så att det ska vara möjligt att hålla avstånd.

Om du besöker en restaurang eller ett kafé där du anser att reglerna inte efterföljs, hör av dig till bygg- och miljöavdelningen.

Kontakt

Kundcenter 0640 161 00, be att tala med bygg- och miljöavdelningen
e-post: bom@krokom.se

Länk till mer information om den nya lagen