Translate site

Startsida Krokoms kommun

Flytta hit

Krokoms kommun är en av åtta kommuner i Jämtlands län och ligger mellan Östersunds och Åre kommun.

I Krokoms kommun finns ett omväxlande och spännande landskap. Det 60 kvadratmil stora området sträcker sig över bördiga slätter, vidsträckta skogar med vilda djur, myrar och kärr med sällsynta växter  och stora men snälla fjäll. Här finns tre större älvar, många bäckar, sjöar, forsar och fall.

Vi är 14 800 personer som bor i kommunen. Flertalet invånare bor i tätorterna. Tätorten Föllinge ligger i norra delen av kommunen, Änge i nordväst och Ås, Nälden och Trångsviken liksom centralorten Krokom utefter E14 mot Åre och Trondheim. 

I Krokoms kommun kan vi erbjuda attraktiva boendemiljöer, bra barnomsorg och skola, rik fritid med jakt, fiske, kultur, föreningsliv och idrott. Vi har ett nära samarbete med våra invånare i bland annat Idrottsallians, Ungdomskulturråd och Folkhälsoråd för att nämna några. Vi arbetar för att näringlivsklimatet  ska bli ännu bättre. Det ska vara lätt att vara företagare i vår kommun. Vi uppmuntrar entreprenörskap i skolan och samarbete över kommungränserna.

Vi kan erbjuda väl utbyggd samhällsservice med närhet till hälso- och sjukvård. Vi har bra kommunikationer med tåg, flyg, länstrafik och bredband till flertalet orter.

Det finns goda utbildningsmöjligheter vid gymnasieskolor, folkhögskolor, Lärcentra och Mittuniversitetet samt universitetet i Trondheim.

Karta Krokoms kommunöppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-05-09 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se