Translate site

Startsida Krokoms kommun

Här är alla vinnare på Krokoms Guldkväll 2011

Guldkroken
Krokoms golfklubb vann Guldkroken 2011
Krokoms Golfklubb fick Guldkroken 2011
Motivering: Genom ett målinriktat arbete har man drivit en idé som bidragit till lokal tillväxt och förstärkt den sociala sammanhållningen. Satsningen har skapat förutsättning för familjer att utöva ett gemensamt intresse och möjlighet till bosättning i en vacker miljö. Vinnaren har lagt grunden till ett attraktivt tillväxtområde i Krokoms kommun.
Guldstjärnan till årets serviceföretag och serviceperson
Guldstjärnan, årets serviceperson och årets serviceföretag
Hotell Fjällgården, Åkersjön blev årets serviceföretag
Motivering: Hotell Fjällgården i Åkersjön har trots snålblåst, envist bitit sig fast i en framtidstro på turistnäringen i Åkersjön.Där har de i sann entreprenörsanda modet att ständigt utveckla verksamheten. Hotellets gästvänlighet och service gör att man känner sig genuint välkommen. De förnyar och förbättrar sig för varje år, marknadsför och informerar om sin verksamhet på ett föredömligt sätt.

Olle Simonsson blev årets serviceperson
Motivering: Olle Simonsson är keramiker och folkmusiker med eget krukmakeri i Ede Offerdal. Han är mångkunnig, har ett ödmjukt och vänligt bemötande till alla sina kunder, spelmän och boende i bygden. Olle är ett föredöme för god entreprenörsanda. Han tar gladeligen emot studiebesök, lärlingar och praktikanter för att föra yrket vidare, där han visar upp god service, hög kvalitet på sitt hantverk och äkta kärlek till yrket.

Kulturpriset
Krokomsbygdens kulrurella radioförening fick Kulturpriset 2011
Krokomsbygdens Kulturella Radioförening fick Kulturpriset
Motivering: Denna förening har sedan starten 19 april 2004 fått många lyssnare som tagit till sig kanalen och dess minst sagt breda musikutbud. Lokal musik och lokala kulturutövare är en viktig ingrediens i utbudet.

Radio Krokom samsänder en del program med andra närradiostationer och är också unika där lyssnare runt om i landet och till och med i USA sitter klistrade i raggarbilen eller hemma i fåtöljen när det vankas Cruisingradio. De har också sedan starten sänt alla ordinarie kommunfullmäktigemöten i Krokoms kommun.

Radio Krokom försöker hela tiden utveckla sin produkt såväl tekniskt som innehållsmässigt och radioföreningen är också en viktig del av bygdeutvecklingen i kommunen.

Årets ledarpris
Agneta Norman och Björn Tengblad fick Årets ledarpris 2011.
Agneta Norman fick årets ledarpris
Motivering: Agnetas meritlista som ledare är lång. Hon började redan under förra seklet då hon invaldes i Trångsvikens IF:s friidrottssektion där hon verkat bland annat som sekreterare vid sammanträden och allt som hör en sekreterare till.

Agneta gör förmodligen Sveriges bästa layouter till tävlingsinbjudningar. Utan dessa alster skulle inte Trångsvikens IF:s tävlingar väcka så stor uppmärksamhet och få så många deltagare, bl a till Norrlands två största arenatävlingar i friidrott.

Men framför allt har hon varit en av de viktigaste kuggarna vid alla våra stora idrottsarrangemang, där hon med stor kunskap och skicklighet skött resultatservicen, och allt som berör ett väl fungerande idrottssekretariat så att alla får snabb tillgång till sina tävlingsprestationer och att speaker och prisutdelning kan genomföras snabbt och effektivt vilket gör tävlingarna attraktiva för deltagare och publik.

Björn Tengblad fick årets ledarpris
Motivering: Om det finns någon klubb i Sverige som har en ledare som under de senaste 10 åren lagt ner så mycket tid och engagemang som Björn Tenglad på sitt idrottsledarskap så är den klubben att gratulera!

Björn är till yrket lärare. Hans idrottsledarskap präglas av en genomtänkt pedagogik där han försöker möta varje barn/ungdom på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. Han har en orubblig syn på att idrotten är till för alla och att alla kan utvecklas och ha glädje av sin idrott. Björn har den ovanliga förmågan att kunna träna såväl unga nybörjare som elitungdomar.

Hans engagemang berör flera idrotter. Fotboll på sommaren och bordtennis vintertid. Han är även engagerad i  Ås skolas hälsoprojekt.

Björn är ambitiös och försöker regelbundet vidareutbilda sig inom olika områden som idrottsledare.

Ungdomskulturstipendiet och Tillgänglighetspriset
Christoffer "Toffe" Sjöqvist fick Ungdomskulturpriset och Susanne Wallehed på Ava Garden fick Tillgänglighetspriset
Christoffer Sjöqvist fick Ungdomskulturstipendiet
Motivering: Christoffer har alltid haft ett brinnande intresse för musik. Att just trummor blivit hans instrument är på ett sätt en slump. Han blev riktigt biten när han fick hoppa in och spela på en kompis kalas som 10-åring. Då var det mest på skoj, men när han började högstadiet ville han lära sig mer om trumspelandet, som väckt hans intresse på det där kalaset.

Idag har Christoffer spelat trummor i 7 år. Förutom timmar vid övningsplattan och bakom trummorna i replokalen så har han spelat i många band och spridit glädje från scener över hela landet.

Christoffer visar stor mognad som musiker och är känd för sin tekniska drivenhet och avslappnade sväng.

Till sommaren åker Christoffer för tredje året till Sacramento i Kalifornien, där han tillsammans med trummisar från hela världen förkovrar sig i slagverkets ädla konst.

Ava Garden fick Tillgänglighetspriset
Motivering: Årets Tillgänglighetspris vill det Kommunala Handikapprådet dela ut till Ava Garden och Susanne Wallehed som har lagt ned mycket arbete för att skapa en tillgänglig, kulturell och välkomnande byggnad "för alla" som bor och verkar i Krokoms kommun.

I tillgängligheten finns också ett bra bemötande med ambitiösa ägare, trevlig personal och inte att förglömma god mat.

Utvecklingsstipendium för ungdom
Martin Lindgren Utvecklingsstipendium för ungdom
Martin Lindgren, Krokoms Golfklubb
Motivering: Martin Lindgren, 16 år, har varit medlem i Krokoms golfklubb i snart sex år och har utvecklats till en lovande golfjunior och förebild för andra. Han har ett stort idrottsintresse och är medlem i andra idrottsföreningar, han har spelat bordtennis, fotboll och ishockey. Martin har varit flitig ishockeyspelare och var under säsongen 2009-2010 lagkapten för sitt lag Näldens IF. Martin har dessutom utbildat sig till ishockeydomare och har under två år dömt ishockeymatcher med yngre spelare.

Martin har gått högstadiet på Änge skola. Som meriter från åk 8 till åk 9 har han suttit ordförande i Änge Skol-IF och varit sekreterare i elevrådet.

Martin vill fortsätta utvecklas till ledare för andra, barn och ungdomar och han har under sommaren 2011 sommarjobbat tre veckor på Krokoms Golfklubb, bl a som en av ledarna för Golfskolan.

Martin har under 2011 förtjänat en plats i Krokoms Golfklubbs elitlag. Martin går nu på golfgymnasiet i Örnsköldsvik där han läser samhällsvetenskaplig linje.

Emma Arnsten, Trångsvikens IF
(vi återkommer med bild på Emma)
Motivering: Emma Arnsten, 19 år, har sedan 14 års ålder varit ledare i föreningen Trångsvikens IF:s Friidrottsskola och de senaste tre åren som huvudansvarig för idrottsskolan.

Emma har gått på Friidrottsgymnasiet i Östersund (FIG) under tre år. Där har hon även fått en god utbildning i ledarskap, ett ämne som ingår i FIG-utbildningen.

Emma har även "gått in" som tränare vid vissa tillfällen i sina specialgrenar kula, spjut och diskus. Hon fungerar vid föreningens tävlingar som grenansvarig vid någon av dessa grenar. Vid andra mindre tävlingar brukar hon vara bisittare till speakern.

Uppdaterad 2014-10-03 av Åsa Sjödin

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se