Translate site

Startsida Krokoms kommun

2005 års idrottsstipendiater

Vid Kommunfullmäktiges sammanträde i Trångsviken den 23 november presenterades årets idrottsstipendiater i Krokoms kommun.
Caroline Kurzawa, K/D IF, Arne Bångåsen, Offerdals SK, Olle Arnsten, Trångsvikens IF och Emil Kvarnlöf, Offerdals IF, flankerade av Rolf Lilja, kommunalråd och Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare. Foto: Klaus Kurzawa

Caroline Kurzawa, K/D IF, Arne Bångåsen, Offerdals SK, Olle Arnsten, Trångsvikens IF och Emil Kvarnlöf, Offerdals IF, flankerade av Rolf Lilja, kommunalråd och Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare. Foto: Klaus Kurzawa

Utvecklingsstipendium för ungdom

Ur motiveringen för stipendiaterna:

Caroline Kurzawa har spelat fotboll i Krokom/Dvärsätts IF i många år, där hon numera är målvakt. De sensaste åren har hon spelat i K/D:s damlag, mestadels i division 3 men under denna säsong har hon provat på spel i division 2.
Under 2004 blev Caroline uttagen till All Star Team i Halmstad på elitflicklägret och hon har även varit med på två landslagssamlingar och där fått träna och spela i den blå-gula dressen. Hon gillar även att orientera och har tillsammans med andra löpare från OK Storsjön deltagit i 5-dagars.
För närvarande går hon på RIÖ (Regionalt Idrottsgymnasium i Östersund), där bl a målvaktsträning ingår.

Emil Kvarnlöf är lagkapten i Nälden/Offerdals A-lag i fotboll, och han har spelat en central roll för lagets avancemang till division 4 under fjolåret.
Som lagkapaten är han en viktig inspiratör och en god förebild för de andra spelarna, han "kämpar om varje boll och ger aldrig upp en närkamp". Han finns alltid med på träningar och matcher och dessutom ledde han under en period skytteligan i årets division 4. Redan tidigt i ÖP-liret var han lagkapten och tog stort ansvar för sitt lag, och att fanan "alla får vara med" bars högt. Under tiden han varit aktiv har han också varit ledare under somrarnas fotbollsskolor, han har vidare utvecklat sitt fotbollskunnande och är numera också en uppskattad och respekterad domare i de yngre spelarnas matcher.
Han har aktivt valt att satsa på Offerdals Idrottsförening och hemmalaget, och därmed bidragit till att öka fotbollsintresset bland barn och ungdomar i Offerdal.

Ungdomsledarstipendium

Arne Bångåsen har i mer än 35 års tid varit ungdomsledare i Offerdals SK. Med sin positiva livsstil har han entusiasmerat barn och ungdomar, tagit sig tid och sett glädjen och nyttan i att ungdomarna lockas med in i idrottens värld.
Arne är alltid positiv och talar gärna om hur kul det är att röra på sig. Han kan kroppens uppbyggnad och berättar med inlevelse om vad som sker i kroppen när man motionerar. Han medverkar som tränare flera gånger i veckan och är naturligtvis med på läger och övernattningar. Detta uppskattas mycket av ungdomarna, som säger att "utan Arne är det ingen riktig träning".

Olle Arnsten började sin idrottsbana som aktiv, och var en av länets bättre sprinters. Men snart upptäcktes att han var ett stort ledarämne och det togs snabbt tillvara av Trångsvikens IF. Sedan början av 1970-talet har Olle varit en stark ledare och tränare inom föreningen. Han är en skricklig "kreativ organisatör" och det är han som legat bakom Trångsvikens IF:s offensiva roll i länet och inte minst ute i landet, när det gäller ungdomssatsningar inom friidrotten. Olle har som politiker, tagit stort ansvar för att utveckla våra idrottsarenor, t ex Krokoms Idrottsplats och Jämtkrafthallen i Ås.

Uppdaterad 2012-02-15 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se