Translate site

Startsida Krokoms kommun

2006 års idrottsstipendiater

Vid Kommunfullmäktiges sammanträde i Trångsviken den 13 december presenterades årets idrottsstipendiater i Krokoms kommun.
Från vänster Mikael Wiberg, Föllinge IK, Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare, Joanna Sundin, Åsbygdens Ryttarförening och Laila Lindé, Krokom/Dvärsätts IF. På bilden saknas den fjärde stipendiaten, Tommy Nordin, Trångsvikens IF som inte kunde närvara vid utdelningen.

Från vänster Mikael Wiberg, Föllinge IK, Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare, Joanna Sundin, Åsbygdens Ryttarförening och Laila Lindé, Krokom/Dvärsätts IF. På bilden saknas den fjärde stipendiaten, Tommy Nordin, Trångsvikens IF som inte kunde närvara vid utdelningen.

Ur motiveringen för stipendiaterna:

Utvecklingsstipendium för ungdom 2006

Joanna Sundin är en stor tillgång på Ås Ridskola, och hon sitter även i Åsbygdens Ryttarförenings styrelse. Joanna ställer alltid upp i alla lägen, hon är en frisk fläkt på ridskolan, för såväl elever, barn som vuxna. Hon peppar alla till träning och tävling. Finns det möjlighet så tävlar hon gärna själv på ridskolans hästar. Hon har varit lagledare för våra ponnydressyrlag under två år och följt de aktiva på alla tävlingar. Under året har hon tävlat i klubbens färger, storhäst division 2 lag i dressyr med framgång, laget kom till final. Joanna arbetar väldigt mycket ideellt på klubben och är även en omtyckt vikarie på ridlektionerna. Hon ställer alltid hästens välmående i centrum.

Tommy Nordin är idag ett av våra stora framtidshopp i landet inom slägg- och diskuskastning. Huvudgrenen är idag slägga, under året har Tommy blivit trea på JSM och vunnit Skol-SM för tredje året i rad. Han räknas i statistiken som landets fjärde bästa i pojkar 19 (Tommy är 18 år) med resultatet 58.96. Han deltog i ungdomsfinnkampen 2005.
Tommy är allsidigt tränad och var länge även en bra löpare innan valet föll på slägga och diskus. Hans personlighet visar en ödmjuk kille som sällan vill framhäva sig själv. Han har de senaste två åren varit en omtyckt ledare på Trångsvikens IF:s friidrottsskola. Nu läser han sista året på friidrottsgymnasiet i Falun och troligen fortsätter han vidare på högskolan i Falun i kombination med fortsatt satsning på friidrotten.

Ungdomsledarstipendium 2006

Laila Lindé har under ett tiotal år varit en engagerad ledare inom Krokom/Dvärsätts IF. Ledare för flick- och damlag i olika omgångar. Den senaste säsongen var hon lagledare åt damlaget och flicklaget födda 1993 samtidigt. Hon kännetecknas av ordning och reda men ser även till att alla hjälps åt. Vidare så är hon ärlig och säger alltid vad hon tycker.
Hon ställer alltid upp med sysslor utanför hennes lag. Planering är viktigt i hennes engagemang i klubben, krävs det ledigt från jobbet så försöker hon byta schema med sina arbetskamrater inom hemtjänsten. Laila är ett stort föredöme i det hon åtar sig inom Krokom/Dvärsätts IF.

Mikael Wiberg har ett otroligt stort engagemang för Föllingebygdens ungdomar och deras idrottande. Han leder pingisträningar tre kvällar i veckan, utöver detta så går de flesta helger åt till att leda och inspirera ungdomar inför deras tävlingar. Till detta gör han det stora administrativa arbetet kring bordtennissektionen och tävlingar.
Mikael har sedan 1997 ansvarat för en egen träningsgrupp. Han har sedan 1999 varit ledamot i Föllinge IK:s bordtennissektions styrelse, ordförande sedan 2003. Till detta är även Mikael ledamot i styrelsen för J/H Bordtennisförbund.
Utan Mikael och hans engagemang hade bordtennisen i Föllinge inte varit vad den är idag. Han organiserar resandet till tävlingar för ungdomarna runt i hela Norrland under hela säsongen. Kort sagt, han brinner för bygdens ungdomar och betydelsen av en god idrottslig fritidssysselsättning.

Uppdaterad 2012-02-15 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se