Translate site

Startsida Krokoms kommun

2008 års idrottsstipendiater

Vid kommunfullmäktiges sammanträde på Trångsvikens bygdegård den 3 december presenterades årets idrottsstipendiater i Krokoms kommun.
Från vänster: Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare, de båda ungdomsledarstipendiaterna Annelie Olausson och Torsten "Tossa" Olofsson, Sofie Runesson och Jon Persson som fick utvecklings-stipendium för ungdom. Till höger barn- och utbildningsnämndens ordförande Tomas Lönneborg.

Från vänster: Mårten Suorra, kommunens idrottssamordnare, de båda ungdomsledarstipendiaterna Annelie Olausson och Torsten "Tossa" Olofsson, Sofie Runesson och Jon Persson som fick utvecklings-stipendium för ungdom. Till höger barn- och utbildningsnämndens ordförande Tomas Lönneborg.

Ur motiveringen för stipendiaterna:

Utvecklingsstipendium för ungdom 2008

Sofie Runesson, Trångsvikens IF
Sofie har efter många år som aktiv friidrottare nu klivit över på ledarsidan. Hon har trots sin ungdom ett enastående intresse för - och god kunskap om - idrotten och betraktas från Trångsvikens IF som en enastående ledartalang. Från 2008 har Sofie varit ledamot i Trångsvikens IFs huvudstyrelse som ungdomsrepresentant och är tränare för deras yngre ungdomar. Dessutom har hon varit ledare för idrottsskolan på Krokoms Sportcentrum, under två år. Sofie ingick i det vinnande laget i den direktsända Radiofinalen den 14 november i Jämtland-Härjedalens idrottsförbunds och Radio Jämtlands tävling om idrottskunskap.

Jon Persson, Alsens IF
Jon är en fantastisk kämpe som tar ansvar, både på och utanför planen. Han är givetvis lagkapten och en pådrivare i laget som nästa säsong spelar division 3-fotboll för första gången i historien. Redan som sexåring började han spela fotboll i Alsens IF och har varit en träningsvillig och positiv spelare under alla år. Som 15-åring gick han vidare i karriären och spelade i IFK Östersund som målvakt, sedan i ÖFKs A-lag och därefter i Krokom/Dvärsätts IF som utespelare.Han är idag målvaktstränare och utespelare i föreningen sedan han kom tillbaka till Alsen förra året.

Ungdomsledarstipendium 2008

Annelie Olausson, Krokoms Gymnastikförening
Annelie har ett stort engagemang i motions- och friskvårdsfrågor och på fritiden är hon sedan 15 år tillbaka gympaledare för Krokoms gymnastikförening. Hon håller Krokom i rörelse, genom sitt stora engagemang i barngymnastiken för hon in kommande generationer i en hälsosam, sund och glädjefylld livsstil. Hon är även ledare för motionsgympa och cirkelträning. Hon arbetar som fritidspedagog på Hissmoskolan, där hon har ansvar för en stor del av idrottslektionerna för elever från förskoleklass till årskurs tre. Annelie är också hälsoinspiratör på sin arbetsplats och har ofta hand om friskvården för sina kollegor.

Torsten "Tossa" Olofsson, Krokom/Dvärsätts IF
Torsten hade sina första uppdrag i Krokom/Dvärsätts IF i mitten på 70-talet som tränare för KDs damlag i fotboll. Sedan dess har han haft olika uppdrag som bland annat juniortränare och tränat ett antal flick- och pojklag. Han har även varit ordförande för KD i ett antal år. Vidare har han i många år haft ansvar för Krokoms Camping där han varit med att bygga upp stugor, golfbanor och annat. Torsten är fortfarande aktiv som ledare för damlaget och sitter i damstyrelsen. Han är en omtyckt, lugn person som alltid ställer upp, och han är en riktigt genuin föreningsmänniska.

Uppdaterad 2012-02-15 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se