Projektet Grönt center i Ås

En person håller fram en näve med potatis

Den gröna branschen är världens viktigaste näring. Jorden och skogen är den enda stora basnäringen som är långsiktigt hållbar för vårt framtida samhälle. Det är den enda näringen som idag, är lösningen på klimatdilemmat.

Projektet Grönt Center i Ås syftar till att i samverkan med andra aktörer samla kraft så att företag inom de gröna näringarna kan växa. Initiativet till projektet kom ifrån Eldrimner, LRF Jämtland, Fröjas- Oasen i Ås, Torsta AB och Krokoms Kommun. Projektet beviljades under sommaren 2017 och Krokoms kommun är projektägare.

Målet med projektet är att skapa mötesplatser, ökad samverkan och kompetenshöjning till de gröna näringarna. Aktiviteterna riktar sig till företag, ungdomar och utlandsfödda, tjänstemän och offentligt anställda samt anställda i företag och organisationer inom de gröna näringarna. Projektet förväntas leda till ökad företagsverksamhet, vilket passar väl i Leaderområdets strategi och mål kring detta.

Projektet finansieras genom landsbygdsprogrammet av finansiering från den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt finansiering från Leader Sjö, Skog och Fjäll.

En del av klustret

Som hyresgäst på Grönt Center i Ås får du mycket mer än en arbetsplats att gå till. Vi erbjuder förutom trevlig lokaler med kaffe och internet även konferensmöjligheter, utbildningar och events. Du har också tillgång till klustrets affärsnätverk. 

Vill du hyra lokaler på Grönt Center i Ås? Vi har kontorslokaler, större förrådsbyggnader samt lokaler lämpliga för snickeri eller enklare tillverkning. Vi söker en partner som tillsammans med oss vill utveckla en co-working arena i landsbygdsnära miljö.  

Här hittar du mer information om Grönt Center i Ås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

logotyper
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny