Translate site

Startsida Krokoms kommun

Skolkören – för oss som gillar skolan

Anna Johnsson är förskollärare på Faxgärdets förskola i Nälden.

Tillsammans vill vi bidra till att nyansera bilden av att jobba i skolan, skapa ett intresse och på så sätt underlätta rekrytering. Därför har kommunerna, regionen och Jämtlands gymnasiet startat den gemensamma kampanjen Skolkören.

Kampanjnamnet ”Skolkören” anspelar på att vi är många som gemensamt höjer våra röster och hyllar skolan. Få saker engagerar så mycket som skolan. Hela vårt samhälle står och faller med den. Vi vill ha en bra skola! Därför är vi kritiska och söker hela tiden saker att förbättra. Det är viktigt. Det ska vi göra.

Mycket är redan riktigt bra i skolan

Men vi får inte glömma det som är positivt. Mycket är redan riktigt bra med vår skola! Det pratar vi sällan om. Det vill vi ändra på. Vi vill hylla skolan och alla duktiga människor som jobbar där. Vi tror det gör vår skola ännu bättre. Var med du också.

Anna är en av Krokoms ambassadörer

Anna Johnsson är förskollärare på Faxgärdets förskola i Nälden sedan 2003. Hon började jobba som lärare 1996 och kommer ursprungligen från Boden men bor numera i Nälden.

Varför valde du att bli lärare?
Det var något jag sa när jag var 7 år, att när jag blir stor ska jag bli förskollärare, och så blev det. Jag hade planer på att bli grundskollärare, men jag är glad att det inte blev så. Barn i förskoleåldern är så direkta, om du gör något bra eller något mindre bra så får du höra det på en gång.

Vad är det bästa med ditt yrke?
Det bästa är friheten, att jag själv kan välja hur min vecka ska se ut, om vi ska vara inomhus eller utomhus. Vi har en läroplan att följa men hur vi når målen är upp till oss. Vi styrs ganska mycket av barnens intressen, det kan vara att vi går ut i skogen för att titta på älgar, men så hittar någon en mask och då tittar vi på maskar istället. Men det är också barnens glädje och nyfikenhet, när vi får höra av föräldrarna att barnen har berättat hemma om saker de lärt sig på förskolan.

Vilken är den största utmaningen?
Utmaningar finns där varje dag. Inget barn är det andra likt och det finns ingen instruktionsbok för hur barn fungerar. Barnen växer och förändras, så jag måste alltid hitta nya sätt att arbeta för att kunna möta alla barn på deras nivå, och se alla barn.

Hur är det att jobba på Faxgärdet?
Jag trivs superbra och tycker det är en fantastisk arbetsplats, jag går dit med glädje varje morgon.

Hur är det att bo i Nälden?
Jag trivs bra, det finns förskola, skola, bibliotek, frisör, affär, skidspår, fotbollsplan, gym och en ishall. Vi har närheten till naturen men ändå närheten in till Östersund, det tar bara 30 minuter med bil.

Vad gör du när du är ledig?
När jag är ledig umgås jag med familjen, jag har man och tre barn. Alla tre barnen idrottar så mycket av min fritid ägnar jag åt deras idrotter. En gång i veckan sjunger jag också i kör här i Nälden.

Vad skulle du ge för råd till personer som funderar på att bli lärare?
Sök! Om jag skulle välja yrke igen så skulle jag välja samma sak. Jag tycker läraryrket har fått en felaktig stämpel. Inget jobb är en dans på rosor varje dag, men det är fantastiskt att vara lärare

Uppdaterad 2018-03-06 av Åsa Sjödin

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se