Translate site

Startsida Krokoms kommun

Året runt-turism i Åkersjön

Skoter och skidåkning på vintern samt cykling på sommaren – den möjligheten erbjuds i Åkersjön. Åkersjön Bike Park firar två år i år.

Yvonne och Peter Mutsaers driver Åkersjöns Bike Park och Åkersjöns camping. På midsommardagen öppnar Åkersjön Bike Park för säsongen.

Under flera år har familjen Mutsaers drivit och ägt Åkersjöns camping och den tillhörande anläggningen vid skidbacken. Eftersom det är under vinterhalvåret den stora turismen sker började familjen titta på hur marken skulle kunna utnyttjas för att locka fler folk under sommaren. År 2016 kläcktes idén om att starta en bike park.  

Med hjälp av fransmannen Alex Martini drog byggandet i gång samma år och premiären skedde sommaren 2017. Trots att vädret inte var det bästa testade flera cykelentusiaster och nybörjare på lederna och responsen från dessa var god. Till årets premiär har två nya leder öppnats.

– Det var ett bra första år sett till vilket väder vi hade. Vissa dagar var det mycket folk här, andra dagar inga alls. Men de som var här var väldigt nöjda. Några jämförde faktiskt lederna med Åre och Järvsö, vilket gör mig glad, säger Yvonne Mutsaers.

– Det kommer nog ta några år, men sedan tror jag att vi kommer ha många cyklister här, säger Peter Mutsaers.

Felix Persson, text och foto

Uppdaterad 2018-08-02 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se