Translate site

Startsida Krokoms kommun

Sälja och producera livsmedel

Middagsgäster på restaurang

Planerar du att starta eller överta en restaurang, ett café, livsmedelsbutik, kiosk eller annan typ av livsmedelsverksamhet? Då finns det en del du behöver känna till.

Här har vi samlat information om vad som gäller vid servering, försäljning, bjudning, eller produktion av livsmedel. Reglerna gäller framför allt för livsmedelsföretagare, men även i vissa sammanhang privatpersoner och föreningar. Reglerna gäller oavsett om det sker i vinstsyfte eller inte.

I menyn till vänster finner du rubriker som visar hur informationen är indelad. Under "Läs mer" till höger finns blanketter och ytterligare information.

Livsmedelsverket och de olika branschorganisationerna har också information på sina hemsidor. Livsmedelsbranschens olika organisationer har tagit fram Nationella branschriktlinjer som är branschens egna beskrivningar av hur företagen kan göra för att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav.

Branschriktlinjerna hittar du också under "Läs mer".

Uppdaterad 2018-06-27 av Peter Svensson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | kundcenter@krokom.se

Cookies på krokom.se