Robert – en vardagshjälte i det tysta

Man som spritar händerna

Efter 20 år som anställd på Krokoms kommun trivs undersköterskan Robert Köpsén bättre än någonsin på jobbet. Genom åren har han både vidareutbildat sig, bytt tjänst – och tagit på sig rollen som handledare.
– Jag trivs jättebra. Vården är ett underbart och viktigt yrke, säger han.

Det är viktigt för Krokoms kommun att deras anställda trivs, utvecklas och är goda ambassadörer. Undersköterskan Robert Köpsén tycker att kommunen har lyckats bra i sitt arbete. Han lyfter även fram den goda stämning och glädje som råder bland kollegorna.

– Krokoms kommun är en trygg arbetsgivare som ger mig utrymme att utvecklas. Det råder en positiv anda och de uppmuntrar en till att både vidareutbilda sig och ta för sig, säger han.

Det har gått 20 år sedan Robert Köpsén började arbeta för Krokoms kommun. Bara några dagar efter studenten fick han sommarjobb som personlig assistent. Vårdyrket skulle senare visa sig vara hans kall i livet.

– Jag var väldigt blyg och försiktig när jag gick i skolan, men genom mitt jobb har jag lärt mig att ta mer plats och ansvar. Jag trivs även bra i Krokom. Vi bor i Trångsviken och det är här jag vill bo och verka. Det som jag tycker om med området är bland annat naturen och att människorna är så otroligt välkomnande, säger han.

Jag hade lovat vårdtagaren att stanna kvar till slutet
– och det gjorde jag.

Efter elva år hos samma vårdtagare fick han ett erbjudande av kommunen att studera vidare till undersköterska. Det var även ett krav för att kunna vara kvar på samma arbetsplats. Robert Köpsén tackade ja och under ett år studerade han samtidigt som han jobbade.

– Jag hade lovat vårdtagaren att stanna kvar till slutet – och det gjorde jag. 2014, två år efter att jag blev undersköterska, sa jag farväl. Jag gav allt som personlig assistent och kände att jag inte orkade göra om det igen. Jag bestämde mig för att pröva på att arbeta inom hemtjänsten. Det var verkligen en hit. Jag känner att jag gör nytta varje dag, säger han.

Jag har själv varit ny på jobbet och jag vet hur
stressigt det kan vara i början

Idag är Robert Köpsén även handledare och hans engagemang har gjort avtryck i Krokom. Hösten 2020 blev han utsedd till årets handledare i Jämtland av Vård och omsorgscollege i Jämtland – och han har även tävlat på riksnivå.

– Jag har själv varit ny på jobbet och jag vet hur stressigt det kan vara i början. I min roll som handledare är jag lugn och trygg, säger han.

Liksom många andra kommuner har Krokoms kommun ett stort behov av nyrekrytering under de kommande åren.

– Jag rekommenderar alla att pröva på att arbeta inom vården. Krokoms kommun är en otroligt bra arbetsgivare. Även fast du inte fortsätter inom vården så kommer du att lära dig massor på vägen, säger Robert Köpsén.

Möt Robert

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny