Nyanländ

En kvinna och en man står ute på gatan med utsträckta armar

Krokoms kommun välkomnar nya invånare oavsett var de är födda. Det är en del i arbetet med att förverkliga kommunens vision ”Vi gör plats för växtkraft”.

Till grund för vårt integrationsarbete ligger Krokoms Integrationsstrategi och för att utveckla inte­gra­tionsarbetet finns Krokoms Integrationsråd med politiker och utlandsfödda kommun­medb­orgare.

Här kan du ladda ner integrationsstrategin Pdf, 323.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Stöd till nyanlända

Stöd till nyanlända

Hos Arbete och Integration tar Integrationshandledare emot dig. Du får språkstöd och hjälp med att installera dig på din nya hemort. Du som har uppehållstillstånd erbjuds samhällsorientering omfattande minst 100 timmar. Samhällsorienteringen ska ge en frundläggande förståelse för det svenska samhället.

Ställ dig i kö till samhällsorientering via e-tjänsten som du hittar här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefontid Integrationshandledare måndag - fredag 08.30-16.00.

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) är en grundläggande utbildning i svenska för dig som inte har svenska som modersmål. Mer information om hur man ansöker och länk för att ladda ner ansökan hittar du på Lärcentrums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Efter att du har fått ditt personnummer hjälper Integrationshandledarna dig att registrera dig hos Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen ansvarar för att upprätta en etableringsplan som ska innehålla svenska för invandrare, SFI, och andra arbetsförberedande insatser under de första åren.

Bidrag för ideellt arbete

Integrationsprojekt

Integrationsprojekt

Integration Ukraina är ett projekt som finansieras av Länsstyrelsen Jämtland Härjedalen. Krokoms kommun har tagit tillvara på de ukrainska medborgarnas erfarenheter och kompetenser, samtidigt som både privata och offentliga arbetsgivare fått tillgång till arbetskraft.

Här kan du läsa mer om Integration Ukraina

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny