Translate site

Startsida Krokoms kommun

Kontaktperson för vuxna

Kontaktperson är en insats till människor med funktionsnedsättning enligt Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Om du känner att du behöver eller önskar en kompis att umgås med eller göra trevliga saker med, kan du ansöka om att få en kontaktperson.
Genom din kontaktperson får du möjlighet att göra sådant som du vill göra på din fritid. Det kan vara exempelvis vara att gå ut och dansa, gå promenader, fika på stan, gå och bowla, gå på olika idrottsevenemang, fiska eller bara umgås hemma hos varandra. Det kan också handla om att få stöd i att upprätthålla eller hitta en hobby eller ett socialt sammanhang.
Utifrån dina önskemål träffas ni flera gånger i månaden. Tar en promenad, fikar tillsammans eller gör någon annan aktivitet.
Kontaktpersonen har tystnadsplikt. Det innebär att han/hon inte får berätta om dig för andra personer.

Hur får jag en kontaktperson och vad kostar det?

Du kan få en kontaktperson efter att du ansökt och fått ett beslut om detta. Ansökan lämnas till LSS-handläggaren i kommunen. Att ha en kontaktperson är kostnadsfritt.

Vill du bli kontaktperson?

Som kontaktperson behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet men du behöver vara minst 18 år gammal. Det är ditt engagemang som är viktigt. Du bör också räkna med att ha uppdraget under en längre tid, minst ett år. Vi behöver kontaktpersoner i alla åldrar, både kvinnor och män. Du får stöd och ersättning i ditt uppdrag.

Här hittar du intresseanmälan för att bli kontaktperson

Uppdaterad 2016-09-26 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se