Translate site

Startsida Krokoms kommun

Vänner utan gränser

Är du nyfiken på andra kulturer? Ta chansen att bidra till integration genom personliga kontakter och vänskap. Att delta i "Vänner utan gränser" berikar båda parters liv.

Vänner utan gränser ger nyanlända en chans att träna det svenska språket och lära känna det svenska samhället genom en svensktalande vän. Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och utåtriktad och som vill dela dina intressen med en ny vän. Genom att delta i Vänner utan gränser berikar du både ditt och andras liv genom ett ömsesidigt utbyte av erfarenheter.

Så här går det till

Båda parter fyller i en intresseanmälan om att de vill delta i Vänner utan gränser. Utifrån anmälningsblanketterna görs en matchning baserad på gemensamma erfarenheter och intressen, ålder och familjesituation samt individuella önskemål.

Samordnaren bokar tid för ett första möte. Därefter sköter deltagarna kontakten själv. Ni bestämmer hur ofta ni ska träffas, vad ni ska göra och under vilka former. Samordnaren kan alltid kontaktas vid behov och ansvarar för att eventuella problem hanteras korrekt.

Den första månaden är en slags "prövotid" där ni träffas på försök. Efter prövotiden väljer parterna att fortsätta eller avbryta kontakten. Detta kan också ske senare. Kontakten är frivillig, sker på fritiden och bygger på ömsesidighet, öppenhet och respekt.

Gemensamma gruppaktiviteter arrangeras regelbundet av projektsamordnaren. Deltagandet i projektet begränsas till ett år men vänskapen kan naturligtvis fortsätta efter projekttidens slut om parterna vill.

Vill du veta lite mer?

Om du vill engagera dig och delta i Vänner utan gränser men vill veta lite mer innan du fyller i anmälningsblanketten? Skriv in din fråga direkt här i formuläret så kontaktar vi dig.

Vänner utan gränser.

Uppdaterad 2018-01-09 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »

Cookies på krokom.se