Translate site

Startsida Krokoms kommun

Maria är Årets handledare i Jämtland

Maria Svedberg har blivit utsedd till Årets handledare av Vårdförbundet i Jämtland. Maria arbetar som sjuksköterska på Blomstergården i Krokom.

Årets bästa handledare för sjuksköterskestuderande i Jämtland arbetar på Blomstergården i Krokom. Sjuksköterskan Maria Svedberg fick ta emot utmärkelsen vid Vårdförbundets årsmöte den 11 oktober.

Vårdförbundet i Jämtland utser varje år en person till årets handledare där studerandemedlemmar kan nominera någon de tycker är värd priset. Handledning av studenter under utbildning är en viktig uppgift för sjukvården. Att förmedla kunskap i enlighet med utbildningsmålen och ge stöd i utbildningssituationen kräver stor förmåga och ett personligt engagemang från handledaren. Den enskilda handledarens insats har stor betydelse både för utbildningsresultat och för yrkets framtida utveckling.

Vårdförbundet vill visa på betydelsen av den praktiska handledningen i utbildningen och stimulera till goda handledarinsatser genom att utse årets handledare. Vinnaren får ett stipendium på 5000 kronor.

- Jag blev tårögd och mycket rörd när jag hörde mitt namn. Jag känner mig stolt över att göra skillnad och att det betyder något för studenterna. Att ta hand om studenter är en viktig uppgift, då det är ett tillfälle att marknadsföra vårt yrke, säger Maria Svedberg.

Uppdaterad 2017-10-18 av Ulla Eriksson
Kommentarer
  1. Anna-Karin Sundström
    Grattis till en av de bästa syrrorna 💪
     
    2017-10-18
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se

Cookies på krokom.se