Försommarutställning och kafé: “JAG VILL JU BARA JOBBA” med Nanny Rådenman och Lisa Juntunen Roos

Varmt välkomna till sommarens mysigaste utflyktsmål och ett fantastiskt tillfälle att ta del av prisad samtidskonst 15-16 juni kl. 11.00-15.00 Käloms bygdegård

Lisa Juntunen Roos blev av Nationalmuseum utsedd till Årets unga Hantverkare i Sverige 2024, Nanny Rådenman är en bildvävare uppvuxen i Åre. De båda delar den textila bakgrunden och visar här olika uttryck och vägar att gå in i material/teknik. Lisa Juntunen Roos arbetar i en teknik som kan ses som en vidareutveckling av näverslöjd där hon i kapitelform undersöker bland annat tradition och identitet.

Nanny Rådenmans bildvävar erbjuder en alternativ rytm i kontrast till dagens höga tempo, där det tidskrävande arbetet erbjuder tid för reflektion och distraktion. Tillsammans har konstnärerna vävt samman sina olika uttryck och tagit fram en utställning som kretsar kring arbetet och dess centrala roll i livet. Den 8 juni blir det vernissage med bubbel och tilltugg, därefter är bygdegården öppen alla helger i juni kl.11-15 med sommarkafé.

Under vernissagen kommer formgivaren Emma Dahlqvist att hålla i ett samtal med konstnärerna, och kaféet är självklart öppet. Utställningen passar ung som gammal, hantverkskunnig eller nyfiken nybörjare. På vernissagedagen finns möjlighet att testa tekniker med konstnärerna på plats och under hösten erbjuds en fördjupande workshopdag med konstnärerna, info om det kommer! Välkommen till den anrika kulturbygden Kälom, 40 minuter från Östersund. Här kan du fika till en rimlig peng och njuta av fantastiska utrymmen för barn medan ni tar del av utställningen. Ta med familjen för konst, lek och häng, fotboll, spring i skogen, eller ett parti kubb. Varför inte ta med cyklar och ta en tur längs den vackra grusvägen, besök den anrika kvarnen, ta en tur på 7 km runt byn och avsluta med en dusch och bastu i byns gemensamma bastu? Kom och stanna så länge ni vill!

www.nannyradenman.com www.lisajuntunenroos.se

Utställningen görs av Käloms byalag med stöd av Region Jämtland Härjedalen och Krokoms kommun.

Tid och plats

Tid: 15 juni 2024 till 16 juni 2024 klockan 11.00-15.00

Plats: Käloms Bygdegård

Typ av evenemang: Ungdom, Föräldrar, Familj, Utställningar, För äldre, Övriga evenemang, Barn

Meny