Translate site

Startsida Krokoms kommun

Grundskola

Flygfoto över Ås

I vår kommun finns 16 skolor, från mindre byskolor med ca 15 elever i åk F-6, till en skola med cirka 450 elever i åk F-9.

Nya skolor uppfyller framtidens miljökrav
I Ås har kommunen byggt två nya skolor, enligt ett energisnålt byggande. Vi insåg att vi inte hade råd att låta bli att bygga energieffektivt, säger Kenneth Karlsson, samhällsbyggnadschef.

Det var en dyrare investering, men billigare att hålla i drift. Trots den dyrare investeringen har det varit full enighet från politiskt håll kring att bygga två skolor som uppfyller framtidens miljökrav.

I Ås nya skola byggdes en utbildningsanläggning som har en pedagogisk tanke. Både vind-, vatten- och solenergin som skolan genererar kan följas via de tekniska mätinstrumenten i utbildningsanläggningen. Exempel på variabler som kan studeras i utbildningsanläggningen är batterispänning, laddström, vindhastighet och temperatur ut respektive in från solfångare.

Samhällsbyggnadsnämnden i Krokoms kommun har som mål att kommunens fastigheter ska minska energiförbrukningen med 20 procent till 2015. Ås nya skola och Sånghusvallens skola är ett steg i att uppnå det målet.

Värdegrundsfrågor och hälsa är viktigt i våra skolor
Inom grundskolan arbetar vi bl a med värdegrundsfrågor, individuella utvecklingsplaner för att hjälpa eleverna se sin egen situation och en hälsofrämjande skola, där man ser hälsa som ett kompetensområde.

Uppdaterad 2018-08-08 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se