Translate site

Startsida Krokoms kommun

Krokom bästa skolkommun i länet

Lärarförbundet har presenterat sin årliga ranking Bästa skolkommun och Krokom är bäst i länet.

– Det är jättekul att vårt målmedvetna arbete visar sig även i de här undersökningarna, säger Birgitta Lundgren, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Det är sextonde gången Lärarförbundet gör denna undersökning och rankingen baseras på tretton kriterier. Exempel på sådant som studeras är lärarlöner, resurser till undervisning och elevresultat. Förra året slutade Krokom på en 64 plats, vilket innebär en klättring med 23 placeringar.

– Alla våra fantastiska medarbetare gör ett fint arbete varje dag och jag är väldigt stolt över våra resultat. Vi jobbar ständigt för att bli ännu bättre, säger Birgitta Lundgren.


Uppdaterad 2017-10-06 av Åsa Sjödin
Kommentarer
 1. Sanna Palomaa
  Hej Johnny,
  Först vill jag säga att jag är ledsen om du har erfarenhet av att ditt barn eller något annat barn inte fått det stöd de har rätt till i någon av Krokoms skolor.
  Sedan tänker jag att Krokom har fått omdömet utifrån många olika parametrar och att det finns många pedagoger och skolledare i kommunens skolor som varje dag både professionellt och mänskligt möter många elevers olika behov. Detta är skolans uppdrag och detta skall vårdnadshavare kunna vara trygga med.
  Om man inte är nöjd eller inte känner sig trygg behöver man först vända sig till berörd pedagog och skolledare och om man ändå inte känner att man får en förståelse för så kan man skicka in ett klagomålsärende till Barn- och utbildningsförvaltningen. Den instans som finns bortom kommunen är Skolinspektionen. Hör gärna av dig om du vill diskutera mera.

  Vänliga hälsningar
  Sanna Palomaa
  Verksamhetschef Skola
   
  2017-11-02
 2. Johnny Åkerlund
  Det är märkligt att Krokom får ett sådant omdöme när det finns stora brister i hur skolan tar sig an elever med behov av extra stöd i utbildningen. Det finns konkreta bevis på bristande resursstöd och dåligt engagemang från skolledning och lärare. Så med lite självinsikt/kritik och anständighet borde Krokoms kommun och skolledningen avböjt den utnämning de nominerats till och fått.
   
  2017-11-01
 3. Ing-Britt Pousette
  Grattis Birgitta och alla dina medarbetare😀
   
  2017-10-11
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se

Cookies på krokom.se