Translate site

Startsida Krokoms kommun

Daniel bytte Östersund mot Krokom

Daniel Olsson jobbar som lärare i årskurs 4-5 på Näldens skola.

Efter femton år som lärare inom senaredelen i Östersunds kommun kände Daniel Olsson att han ville prova på något nytt. Ett vikariat som IT-pedagog i Krokom blev språngbrädan till ett nytt skede i yrkeslivet.

Genom en gedigen erfarenhet av läraryrket tillsammans med ett stort intresse för IT blev vikariatet i Krokom en perfekt lösning för Daniel som ville lära sig mer och sätta sig in i hur saker och ting fungerar.

– Jag såg möjligheterna att få prova på den pedagogiska delen inom IT som är ett viktigt nav i kommunen, inte minst för elever med särskilda behov, förklarar Daniel.

Vikariatet som IT-pedagog var på halvtid och kombinerades med ett uppdrag som lärare. Vikariatet avslutades vid årsskiftet och sedan januari 2018 har Daniel en heltidstjänst som lärare i årkurs 4–5 på Näldens skola. Att det är lite annorlunda att arbeta som lärare i en skola med 150 elever jämfört med en skola med flera hundra elever är något som Daniel kan skriva under på.

– Krokom är en liten kommun där färre kan fler saker. Här finns en otroligt bred kompetens och tjänsterna är oftast inte renodlade. Vi är beroende av varandra och hjälps åt inom arbetslaget och det fungerar väldigt bra, säger Daniel. Att få jobba med elever i alla åldrar kräver att man omvärderar sin pedagogik vilket är stimulerande och utvecklande.

"Vägarna att påverka är kortare och det går snabbare att göra förändringar"

Att arbeta i ett sammansvetsat team i en liten skola med få elever är bara en av fördelarna med att jobba i Krokoms kommun.

– Det är närmare till allt. Till både chefer och till övriga verksamheter inom förvaltningen vilket känns väldigt positivt. Vägarna att påverka är kortare och det går snabbare att göra förändringar. Man känner sig lyssnad på, säger Daniel.

Lovorden är många men finns det saker och ting som kan förbättras?

– IT-utvecklingen startade tidigt i Krokom och det finns ett beprövat arbetsätt kring IT i skolan. Men det skulle behövas en rejäl satsning på utbyggnaden av infrastrukturen för att det ska kunna fungera fullt ut, menar  Daniel.

Inom kort kommer rekryteringen av behöriga lärare till höstterminen att inledas och här har Daniel några råd till de som är sugna på ett lärarjobb.

– Var inte rädd för att prova på att jobba i en liten kommun. Det finns goda möjligheter att bredda sin kompetens. Kika mer på förutsättningarna och mindre på lön. Trivsel med kollegor är jätteviktigt, avslutar Daniel.

Thory Andersson


Uppdaterad 2018-03-28 av Åsa Sjödin
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se