Translate site

Startsida Krokoms kommun

Ungdomskort

Alla barn och ungdomar 6-19 år som är folkbokförda i Krokoms kommun får från och med hösten 2015 ett ungdomskort som gör att man kan resa gratis med Länstrafiken. Ungdomskortet gäller året runt och för ett obegränsat antal resor.

Vilka regler gäller för kortet?

Ungdomskortet är ett personligt resebevis som är giltigt under hela kalenderåret från det år barnet fyller 6 år och till och med slutet på det år då barnet fyller 19 år.

Kortet gäller för obegränsat antal resor alla dagar året runt, inom befintlig busstrafik inom länstrafiken i Jämtland, inklusive stadsbussarna i Östersund. Kortet gäller inte för resor med tåg.

Du som reser med ungdomskort är alltid skyldig att ha med dig kortet när du ska åka. Det är alltid den som reser som ansvarar för att ha ett giltigt resebevis med sig på resan. Berätta gärna för dina vårdnadshavare vad som gäller för ditt ungdomskort och resor med eller utan ungdomskort i kollektivtrafiken.

När skickas kortet ut?

Ungdomskortet skickas ut automatiskt till barn mellan 6-19 år folkbokförda i kommunen. De första korten skickas ut under sommaren 2015 och börjar gälla från den 15 augusti 2015.

Ta väl hand om ditt ungdomskort, samma kort gäller ända fram till sista december det år då du fyller 19 år.

Om du förlorar ditt kort

Kortet är en värdehandling och gäller bara för dig. Det första kortet du får är helt kostnadsfritt, men tappar du bort det eller om det förstörs kostar det 125 kronor att få ett nytt.

Självrisken  faktureras användarens målsman via Länstrafiken. Ersättningskortet och fakturan sänds i samma postförsändelse till användarens folkbokföringsadress.


Uppdaterad 2015-08-11 av Åsa Sjödin

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »