Mat och måltider

Vi vill att barnen i förskolan och skolan ska få en smakupp­levelse när de ska äta sin lunch. Därför väljer vi så ofta vi kan mat­rätter som vi tillagar från grunden när vi bestämmer matsedeln.

Viktig information under Coronakrisen

Verksamhetschef inom kost och städ har beslutat att upphöra med bufféservering i skolmatsalar från och med tisdagen den 17 mars.

Följ aktuell information om Coronakrisen här

Aktuell matsedel

Via Mashie kan du se matsedeln direkt i din smart­phone eller på din läsplatta. Öppna länkarna i tele­fonens eller datorns webbläsare. Spara sedan som bokmärke.

Matsedeln gäller för förskola och skola.

Länk till förskolornas matsedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till grundskolornas matsedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Matsedel under lov

Under loven finns ingen gemensam matsedel. Personalen i köken på respektive förskola och fritids­hem planerar själva sin matsedel.

Matallergier

Har ditt barn matallergier så finns blanketten för kost­intyg att få tag i på alla skolexpeditioner.

Nya rutiner för specialkost hösten 2020

Från och med höstterminen 2020 kommer det att krävas läkarintyg för de barn och elever som behöver specialkost i förskola och skola.
Utförlig information om hur man går tillväga kommer att skickas ut till vårdnadshavare under våren. Information kommer också att finnas tillgänglig här.

Bild på köksredskap

Våra måltider ska vara av hög kvalitet. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd, smör och mjölk. Ungefär tjugo procent av det vi köper in är ekologiska produkter.

Vi strävar efter variation i matsedeln. Vi serverar typiska svenska maträtter, husmanskost, men även rätter med inslag från andra länder och kulturer. En viktig målsättning för oss är att måltiderna serveras i trivsamma lokaler så att våra gäster kan äta med god aptit i lugn och ro.

Hjälpte informationen på sidan dig?