Flytta hit

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen till 193 byar där livet växer!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • Flytta hit

  Almåsa är centrum i allas hjärtan


  Johnny är diktaren, elektrikern och bonden som skejtar uppför i slalombacken. Åsa är färdig med sin vandring och har hittat hem, men har ändå målet inställt på Babel. Jajja bor mitt i slalombacken och har hört varje liftstolpe som passerar hans hus. Gemensamt för alla tre är att de har ski in- ski out till både slalombackar och längdspår– men byn Almåsa är så mycket mer än skidåkning.
  #193byar #ByAlmåsa

 • En man som skrattar Flytta hit

  I Rötviken är det lätt att gro fast


  I Rötviken kan man stå på arbetsmarknaden med ett ben i Norge och ett i Sverige. Här kan man också konsten att stå på flera ben i sitt företagande. Hotagsfjärden är inno­va­tiva, Eivind smider planer och Gunnel säger: Flytta hit!
  #193byar #ByRötviken

 • närbild på en flicka Flytta hit

  Ciao Krokom – där alla är välkomna!


  Gunnar håller hela kommunen levande med kultur, Pia och Tina ser till att det växer på vintern i Krokom och Fieruz vill utvecklas tillsammans med människor. Det spelar ingen roll om man är nyinflyttad, företagare eller nysvensk – det finns plats för alla i Krokom.
  #193byar #ByKrokom

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny