Flytta hit

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen till 193 byar där livet växer!

Berättelser från 193 byar

 • Flytta hit

  Mer intryck än avtryck i Näversjön


  Olof badar varje dag, skideliten hittar till Thomas skidverkstad i byn och Tina tänker aldrig flytta härifrån. För Ingmari finns både ett miljötänk och ett arbetsmiljötänk kring valet att såga ved med eldriven motorsåg. Lars kan allt om solenergiparken i Näversjön där alla dessa bybor är delägare, lever klimatsmart och är självförsörjande på el.
  #193byar #ByNäversjön

 • Flytta hit

  Mellan två sjöar ligger vackra Ytterån


  Passerar du Ytterån på E14 ser du ingenting av allt det vackra och livfulla som denna by har. Du ser inte de vackra silversmyckena som Tina gör i sitt gästrum. Du smakar inte heller Fridas marmelad med älgört och citron som hon kokat i köket på Folkets hus. Du hör inte heller Karin och Elisabet när de smider planer för byns framtid. Det här är Ytterån – där du måste åka in på byvägarna för att se smultronställena.
  #193byar #ByYtterån

 • Flytta hit

  Rönningsberg – där djuren är i centrum


  Det går inte att berätta om Rönnings­berg utan att nämna Ede, de här byarna sitter nämligen ihop. På samma sätt kan man inte berätta om dessa byar utan att nämna alla djuren. För här lever många olika djur som det kommuniceras med på olika sätt. Ulrika kommunicerar telepatiskt, Katarina med kroppsspråket och Mimmi använder vallhundar som nästan har hypnotisk effekt på fåren.
  #193byar #ByRönningsberg

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny