193 byar där livet växer

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Anders Lundin

  #ByOfferdal

  Det var kärleken som förde honom till Offerdal. Här skriver Anders Lundin, om hur han möttes av famnar, grannar och naturen.

Nyheter

 • En man i ett utegym Flytta hit

  Stolthet och driv i Aspås


  Berit har byggt en ridhall, Joakim har ordnat utegym och Kristina är en av de föräldrar som driver Aspås kooperativa förskola. Stoltheten och drivet har de gemensamt!
  #193byar #ByAspås

 • Personer som utöver yoga Flytta hit

  Rönnöfors – där vägarna möts


  En miljardär från Hongkong, en privatpraktiserande psykiatriker från Stock­holm och en urjämte som driver café. Alla har de hittat något unikt i Rönnöfors.
  #193byar #ByRönnöfors

 • Två män som samtalar

  Christian Olsson flyttade till Rödön från Malmö med fru och två barn och närmaste grannen Martin Nilsson valde att lämna Stockholm med sin fru Ida. Här fann de lugnet.

  Flytta hit

  De hittade lugnet på Rödön


  Nu rullar flyttlassen från storstäderna i södra Sverige till byar som Rödön. Christian Olsson, som har flyttat upp från Malmö, säger att de är långt från unika.
  #193byar #ByRödön

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny