193 byar där livet växer

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Anders Lundin

  #ByOfferdal

  Det var kärleken som förde honom till Offerdal. Här skriver Anders Lundin, om hur han möttes av famnar, grannar och naturen.

Nyheter

 • Kvinna med hund Flytta hit

  Inspiration för inflyttning


  I våra 193 byar finns en drivkraft med extra växel. Nu bjuder vi in till en workshop där du får ta del av tre olika exempel på den växtkraft som leder till inflyttning och lyckad rekrytering i våra byar.
 • Man i ett växthus fullt av växter

  Peter Johansson driver Fröjas, Oasen i Ås, ett café med handelsträdgård. Här är det öppet varje dag, året runt.

  Flytta hit

  Peter får Ås att blomma


  En vacker vinterdag tog Peter Johansson beslutet att lämna Österbybruk för Jämtland. Ett beslut han inte ångrat. Tack vare konsekventa öppettider och envishet har Fröjas blivit en oas att lita på. Varje dag – året runt.
 • Horse on the meadow in morning sunlight

  Annethe Ovesson föder upp hästar som hon utbildar och säljer vidare. Hennes hästar är eftertraktade och flera av dem har nått stora framgångar. Foto: Bildbyråbild.

  Flytta hit

  Hela världen som marknad


  Laxviken är en perfekt utgångspunkt för exportföretag. Transporterna fungerar bra, du får jobba i fred och servicen från omkringliggande företag är världsklass. Det menar Annethe Ovesson som driver Stuteri Salmonbay.

#193byar på Instagram

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.