Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Grattis Hotagsfjärden – 30 år idag

Personal på ett äldreboende

Personalen på Hotagsfjärden fick fira dubbelt idag. Företaget fyller 30 år och dessutom firades utmärkelsen Årets kooperativ. Från vänster: Lotta Eriksson, Anita Eriksson, Ritva Andersson, Lisa Haglund, Carina Eriksson och Anette Engelin.

Hotagsfjärden är ett av de första äldrekooperativen som startades i Jämtland på initiativ av eldsjälar som ville ge de äldre möjlighet att bo kvar där de levt sina aktiva liv och haft sina sociala relationer.

Kooperativet Hotagsfjärden är en pionjär inom äldreomsorgen i länet och ett viktigt företag i Hotagsbygden. Verksamheten möjliggör för människor att tryggt kunna bo kvar i sin hembygd under ålderns höst och fortsätta vara en del i ett bekant sammanhang.

– Kooperativet är Krokoms kommuns största leverantör av omsorgstjänster. De blev tidigare i år också utsedda till Årets kooperativ i Jämtland Härjedalen av Coompanion, säger Andreas Karlsson, C, ordförande i socialnämnden.

Hotagsfjärden i Rötviken var först ut i länet som kooperativt äldreboende med omsorgs- och servicetjänster när de 1992 öppnade dörrarna och hälsade inflyttare välkomna in i fina, nybyggda lokaler. Den 1 juli fyller verksamheten 30 år och då passar man även på att fira utmärkelsen Årets kooperativ.

De boende får själva avgöra hur mycket stöd de vill ha vid måltider och praktiska göromål. All vinst går direkt tillbaka till verksamheten och det borgar för att boendet även i framtiden ska kunna fortsätta vara attraktivt.

Upptagningsområdet är stort och spänner över hela Hotagensbygden med bland annat Gunnarvattnet, Valsjöbyn, Rötviken, Rörvattnet, Häggsjövik, Skärvången och Åkersjön. Utöver äldreomsorg erbjuder Hotagsfjärden även Rut-tjänster till boende i området.

– För oss har det varit avgörande att kunna stå på flera ben, vi erbjuder till exempel gräsklippning och fönsterputs samt mat- och städtjänst åt förskolan Vikebo i Rötviken, säger Anita Eriksson, verksamhetschef på Hotagsfjärden.

Meny