Translate site

Startsida Krokoms kommun

Boendefrågan för äldre engagerar

Boendefrågan för våra äldre engagerar. Ett hundratal personer kom på dialogmötet som PRO och SPF arrangerade på Hägragården i samarbete med Krokoms kommun onsdag den 30 augusti.

Mötet på Hägragården inleddes med att Krokoms kommuns socialchef Anna Berkestedt Jonsson informerade om äldreomsorgen i Krokom med boendet i fokus.

– Jag och mina kollegor uppskattar initiativet och inbjudan från PRO och SPF otroligt mycket. Vi behöver träffa kommunens invånare oftare för att informera och svara på frågor. Det personliga mötet kan aldrig ersättas av våra digitala kanaler, säger Anna Berkestedt-Jonsson.

Under år 2015 tog PRO fram en rapport om boendefrågan för äldre. Rapportens syfte var att ge en bild av de äldres önskan om sitt boende. Idag saknas bostäder i Krokoms kommun och rapporten visar också att olika typer av bostäder behövs i högre utsträckning, till exempel trygghetsboenden.

– Jag upplever att det finns ett glapp på bostadsmarknaden i kommunen. Jag skulle vilja se fler anpassade bostäder för äldre där man kan bo livet ut och ta emot hemtjänst på ett bra sätt. Gärna både hyreslägenheter och bostadsrätter. Det skulle göra mycket för våra äldres välmående samt för personalen i hemtjänsten, säger anna Berkestedt Jonsson.

 

Anna Berkestedt-Jonsson, socialchef, informerade om nuläge och framtid för äldreboende i Krokoms kommun.

Uppdaterad 2017-09-06 av Åsa Sjödin
Kommentarer
 1. Malin Bergman   (Författarkommentar)
  Hej!
  Krokoms kommun är en av några få kommuner i hela Sverige som fortfarande har anhörigbidraget kvar. Att ge bidrag till de som vårdar anhöriga i hemmet är en frivillig insats av kommunen och inget lagstyrt krav.

  Vi vill genom bidraget ge en liten uppmuntran. Bidraget har funnits sedan 1980 och nivån för bidraget höjdes senast 2015.

  Däremot kan man inte få både insatserna anhörigbidrag och hemtjänst samtidigt om inte särskilda skäl finns.

  Hälsningar,
  Malin Bergman, ordförande i socialnämnden
   
  2017-09-06
 2. Carl
  Bra att frågan ventileras. En undran är dock varför anhörigbidraget dragits in i Krokoms kommun?
   
  2017-09-04
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se

Cookies på krokom.se