Translate site

Startsida Krokoms kommun

Nya torget växer fram

Just nu pågår arbetet med den första etappen av ombyggnaden av torget i Krokoms centrum. Tidplanen är ändrad, den 28 augusti inleds etapp två med bland annat den nya parkeringen utanför ICA.

Etapp två i arbetet med det nya torget är omfattande. Den gamla parkeringen utanför ICA ska rivas och en ny ska byggas. Dessutom ska den öppna ytan där det ska kunna vara torghandel framöver färdigställas med bland annat belysning, stensättning, ny anslagstavla och lekredskap. Hans Atleström är produktionschef på Skanska och han säger att det är svårt att veta exakt hur lång tid arbetet kommer att ta.

– Det är ett omfattande arbete och allt är ännu inte spikat hur det ska se ut. Vi får nog räkna med minst en månad innan vi är klara. Vi ska göra allt vi kan för att inte kommuninvånarna och handeln ska störas genom att dela upp momenten, säger han.

Ingen avstängning av trafiken

Trafiken på Genvägen kommer inte att stängas av under tiden som arbetet med etapp två pågår. Inledningsvis blir det genomfart som vanligt och när parkeringen är klar leds trafiken förbi mellan den nya parkeringen och den öppna ytan (se den röda pilen i skissen ovan). Anne Dahlgren, stadsarkitekt vid Krokoms kommun, är just nu i full färd med att spika de allra sista detaljerna.

- Det här kommer att bli väldigt bra. Målet är att vi ska få ett vardagsrum med möjlighet till torghandel och andra evenemang där människor kommer att trivas, säger hon.

Uppdaterad 2017-09-12 av Thory Andersson
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarFölj Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | E-post »