Jobba med barnen – vår framtid

Litet men tillräckligt stort för eget driv. Det sammanfattar styrkan med att arbeta med barn och utbildning i Krokoms kommun. Det gäller både antalet barn, kommunens geografiska storlek och våra medarbetare. 

Vi är ett härligt gäng med cirka 600 lärare, förskollärare, barnskötare och fritidspedagoger. Vill du också bli en av oss?

Krokom är en barnrik kommun. Nästan en fjärdedel av befolkningen är 16 år eller yngre, vilket gör oss till den barnrikaste kommunen norr om Hammarö. Vi har 23 kommunala förskolor och 16 skolor, från mindre byskolor med cirka 15 elever i årskurs F-6, till en skola med cirka 450 elever i årskurs F-9.

Våra chefer har en viktig roll för att skapa delaktighet och växtkraft. Inom vår förvaltning finns till exempel tolv rektorer och sex förskolechefer. Det är en hanterbar grupp som kan jobba med utveckling och göra satsningar som gagnar hela kommunen. Det har bland annat lett till att alla förskolor i kommunen jobbar med fortbildning tillsammans, att modersmål i samiska sker via fjärrundervisning på och att vi ibland skjutsar barn till grannskolor för att ha till exempel slöjd, hemkunskap och simning. Allt för att lösa våra utmaningar.

Inom alla våra verksamheter nyttjar vi närheten till skog, mark och vatten, vilket skapar goda förutsättningar för att flytta klassrummet ut i naturen.

Bild på en samisk kvinna som sitter på golvet tillsammans med barn

Anna Johnson

Förskollärare Anna Johansson berättar att det bästa med hennes jobb är att få mötas av barnens glädje och att ta del av deras framsteg.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny