Krokoms Guldkväll 2022

 Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskil­da personer och företag. Vinnare av det mest åtråvärda priset Guld­kroken blev i år Riksteatern i Krokoms kommun.

– Vi är glada, stolta och tacksamma att vi har fått detta hedersamma pris. Otroligt roligt att få sådan uppskattning för det jobb vi gör och att kulturen lyfts fram som en stark och viktig kraft i samhället, säger Gunnar Rindå, ordförande Riksteatern i Krokoms kommun.

Efter två års uppehåll på grund av pandemin var det äntligen dags. Den elfte upplagan av Krokoms Guldkväll bjöd på mingel, mat, underhållning och härliga prisutdelningar. För underhållningen stod Markus Ernehed och Fredrik Björns, Hilma Bendrik, Jan Sundberg och Oscar Odelberg. Konferencier var Peter Svensson.

Totalt delades nio priser ut under kvällen och höjdpunkten var utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan.

Här kan du läsa om alla vinnare!

Här hittar du vimmelbilder från festkvällen!

Riksteatern vinner Guld­kroken!

Motivering: En stark förening som med kulturen som verktyg får hela kommu­nen att leva. Genom sitt sätt att placera ut och kreativt marknadsföra föreställningar på olika platser i kommunen, blir kulturen tillgänglig och nås av en bred publik. Tack vare sitt idoga arbete bidrar de till en levande lands­bygd, ökad mångfald och en social sammanhållning.

De har gjort sig ett namn, inte bara lokalt, utanäven i hela landet för sitt innovativa tänk och sin inkludering.

Fyra glada pristagare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny