Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta, har rätt till en meningsfull och anpassad sysselsättning i din vardag – en daglig verksamhet.

Vad är daglig verksamhet?

  • En sysselsättning eller aktivitet som är anpassad efter dig som person och som bygger på dina intressen, vilja och resurser
  • Ger dig möjlighet till sociala kontakter, stimulans och miljöombyte
  • Aktiviteter som bidrar till att öka din självständighet och självkänsla

Våra arbetsplatser

Daglig verksamhet erbjuds inom kommunal verksamhet och i samarbete med företag inom handel och industri.

Amigo

Amigo

Finns på Hissmofors i Krokom. På Amigo jobbar vi med legojobb, återvinning och externa arbeten. I vårt växthus odlar vi både blommor och grönsaker.

Café Bönan

Café Bönan

Ligger i centrala Krokom och erbjuder fika till företag och arbetsplatser i närheten.

Café Bönan är ett litet café som drivs av medarbetare inom daglig verksamhet, Stöd och service, tillsammans med arbetshandledare. Varje vardag dukar vi upp frukostbuffé med pålägg där gästerna får göra sina egna smörgåsar och avnjuta tillsammans med kaffe, te, varm choklad eller juice.

Vi arbetar även med olika legojobb på externa arbetsplatser såsom Ica, gör inköp till cafét samt utför andra caféuppgifter.

Betalning vid fika/frukost sker via Swish. Våra öppettider är måndag till fredag klockan 8.00-10.00.

Trä och service

Trä och service

Har sin verksamhet i Industrihuset i centrala Krokom. Vi utför träarbeten på beställning från privatpersoner och kommunala verksamheter. Hit skickas också en stor del av kommunens returpapper för att strimlas. Här finns också möjlighet att delta i skogsarbete som gallringsuppdrag.

Fixarna

Fixarna

Vi är två arbetslag som jobbar med återvinning på Näldens ishall, på Dille Naturbruksgymnasium och på äldre­boendet Blomstergården samt kommunens förskolor.

Ranchen

Ranchen

Ranchen är en gård som ligger längst in i Hissmofors. Vi arbetar mest och helst ute, året runt, och sysselsätter oss bland annat med dagliga promenader, kapar och klyver ved, utför gårdssysslor som att skotta snö samt sköter om gårdens alla hus. Här på Ranchen har vi höns och även ibland en och annan kyckling. Vi snickrar och målar i vår verkstad, bland annat fågelholkar. Vi odlar i våra två växthus och lagar vår lunch själva. Följ oss gärna på Instagram under "ranchenlss"!

Wångengruppen

Wångengruppen

Vi är en grupp som jobbar på Wången i vackra Alsen. Vi har arbetsuppgifter på Wångens studentcafé, hjälper till med saker på Wärdshuset samt en del andra uppgifter. Tanken är att vi på sikt ska att utöka med vaktmästarjobb och även jobba i stallarna med olika praktiska göromål. Vi vågar nog påstå att vi har den finaste arbetsplatsen med fantastisk utsikt!

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny