Återvinningscentraler

Återvinningscentraler är bemannade in­sam­lingsställen. Där kan du lämna skrymmande avfall, bygg och rivningsavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall, vitvaror och elektronikskrot. På Krokoms åter­vinnings­­central finns Återbruket. Där kan du skänka saker som renoveras och fräschas upp för att säljas vidare i butiken i Krokom.

På återvinningscentralerna kan hushåll lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Allt avfall måste sorteras av avfallslämnaren. Vi tar inte emot osorterat avfall.

Personalen på plats hjälper gärna till och berättar vad som ska sorteras var, men i övrigt gäller självbetjäning på våra återvinningscentraler.

Kom ihåg att allt avfall som lämnas på våra återvinningscentraler ska vara packat i genomskinliga sopsäckar som du kan köpa på affären.

Tips! Vill du veta när din ÅVC har öppet nästa månad? Eller få en bättre översikt? Klicka in på din ÅVC i listan. Där kan du se en månadsöversikt på öppettiderna.

Öppettider  28 sep

Genomskinlig sopsäck mot en röd container.

Packa avfallet i genomskinliga soppåsar för att undvika felsortering och köbildning..

Detta ska alltid lämnas på en ÅVC

Detta ska alltid lämnas på en ÅVC

  • Kemikalier som färg, lim, sprayburkar, oljefilter, petroleum­produkter, ren­göringsmedel, nagellack, aceton mm
  • Elavfall dvs. saker som drivs med sladd eller batterier, exempelvis hus­hålls­maskiner och leksaker, men även lysrör och glödlampor
  • Alla batterier, även miljöklassade ska lämnas till batteri­insamlingen. Tänk på att många leksaker innehåller in­byggda batterier. Bilbatterier kan du lämna på en åter­vinnings­central eller där du köpt dem
  • Kyl, frys och vitvaror kan innehålla miljö­farliga ämnen. Kylar och frysar kan innehålla freoner som förstör ozonlagret

Varför ska jag använda genomskinliga sopsäckar?

Varför ska jag använda genomskinliga sopsäckar?

För att minska risken att elektronik, hårdplast, trä, mediciner, färgburkar, förpackningar och annat avfall hamnar i fel container måste du använda genomskinliga sopsäckar. För att vi ska vinna något på att vi sorterar så krävs det att rätt sak hamnar på rätt plats.


Måste jag packa allt i genomskinliga säckar?

Måste jag packa allt i genomskinliga säckar?

Sådant som du inte skulle packa annars, till exempel ris och grenar eller skrymmande avfall behöver du inte packa nu heller.

Vad händer om jag använder svarta sopsäckar för avfallet som ska lämnas på ÅVC?

Vad händer om jag använder svarta sopsäckarför avfallet som ska lämnas på ÅVC?

Då kommer vi be dig lämna återvinningscentralen för att packa om dina sopor. Du är sen välkommen tillbaka när avfallet packats i genomskinliga säckar.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny